Lifestyle Κόσμος

Σήμερα η ανακοίνωση του ονόματος: Αλέξανδρος, Αλβέρτος ή Κάρολος το βασιλικό μωρό;

Ακούστε το άρθρο

Αν και κατά παράδοση τα μέλη της βασιλικής οικογένειας επιλέγουν κλασικά ονόματα για τους απογόνους τους, δεν αποκλείεται η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι να κάνουν μια αντισυμβατική επιλογή για το όνομα του νεογέννητου γιου τους, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Αν προτιμήσουν ονόματα των παππούδων τους δεν αποκλείεται το «Κάρολος», από το παππού του πρίγκιπα Κάρολο, ή το «Φίλιππος» του προπάππου του και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ. Άλλα μικρά ονόματα που συναντάμε συχνά στη βασιλική οικογένεια είναι το Αρθούρος (Arthur), το Ιάκωβος (Jacob), το Αλβέρτος(Albert) αλλά και το Εδουάρδος (Edward).

Στο γνωστό γραφείο στοιχημάτων William Hill προκρίνεται το «Αρθούρος» (Arthur), ενώ στο Paddy Power φαβορί είναι το «Αλέξανδρος» (Alexander) και το «Ιάκωβος» (Jacob).

Αλβέρτος ήταν το μικρό όνομα του συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας, αλλά και του πατέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, ο οποίος όμως επέλεξε να αποκαλείται «Γεώργιος» (George) όταν ανέβηκε στον θρόνο. Είναι επίσης ένα από τα μικρά ονόματα του ίδιου του πρίγκιπα Χάρι.

Το Αρθούρος (Arthur), από τον θρυλικό βασιλιά των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης, είναι ένα από τα μικρά ονόματα του πρίγκιπα Καρόλου, του γιου του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, αλλά και του πρίγκιπα Λούις.

Τα γραφεία στοιχημάτων δεν αποκλείουν να δοθεί στον μικρό κάποιο όνομα που συνηθίζεται περισσότερο στις ΗΠΑ, όπως τα Μπράντλεϊ ή Σπένσερ, ενώ ένα από τα αγαπημένα ονόματα της Μέγκαν Μαρκλ είναι το «Γκρέι». 

Τέλος, αν και το πριγκιπικό ζεύγος είναι γνωστό μόνο με τα μικρά του ονόματα, ωστόσο και των δύο τα μικρά ονόματα είναι πολύ μεγαλύτερα. Το πλήρες όνομα της δούκισσας του Σάσεξ είναι Ρέιτσελ Μέγκαν Μαρκλ, ενώ του πρίγκιπα Χάρι, Χένρι Τσαρλς Άλμπερτ Ντέιβιντ.

via

Όλη η επικαιρότητα