Ηλεία Πολιτική

Σήμερα στην Ηλεία η Αναπλ. Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα – Τα αιτήματα που θα της τεθούν

Προκηρύξεις με ισχυρά κίνητρα για τους γιατρούς, διαγωνισμούς νοσηλευτικού προσωπικού και στελέχη των δύο Παθολογικών κλινικών, καθώς και μια σειρά αιτημάτων αναμένεται να ζητήσουν σήμερα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου του Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Προκηρύξεις με ισχυρά κίνητρα για τους γιατρούς, διαγωνισμούς νοσηλευτικού προσωπικού και στελέχη των δύο Παθολογικών κλινικών, καθώς και μια σειρά αιτημάτων αναμένεται να ζητήσουν σήμερα από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου του Πύργου, που σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «δεν πρέπει να σταθούμε στα λόγια αλλά στα έργα. Θέλουμε έργα και όχι πυροτεχνήματα».

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Γιάννης Γεωργίου τονίζεται ότι «η επόμενη μέρα της αλλαγής σκυτάλης στη διοίκηση του Γ. Ν. Ηλείας και η επίσκεψη της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα. Και αυτό γιατί συνεχίζουν να βγάζουν προκηρύξεις δίχως κίνητρα όπως επανειλημμένως έχουμε τονίσει και δυστυχώς φοβάμαι ότι οι διαγωνισμοί θα συνεχίσουν να βγαίνουν άγονοι και εμείς θα αναλωνόμαστε σε δελτία τύπου για μετακινήσεις ιατρών και νοσηλευτών και σε αναστολές νοσηλευτικών δομών και κλινικών».

Οι εργαζόμενοι ευελπιστούν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, σε διαγωνισμούς νοσηλευτικού προσωπικού καθώς η νοσηλευτική μονάδα Πύργου υπολείπεται κατά 1/3 της στελέχωσης, ενώ καλούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δει και το θέμα των επικουρικών καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με χαρακτηριστικό παράδειγμα την παθολογική που το μισό νοσηλευτικό προσωπικό αποτελείται από Επικουρικούς.

Ακόμα, ο Σύλλογος διεκδικεί την άμεση στελέχωση δύο παθολογικών κλινικών σε επίπεδο νομού καθώς μία δεν επαρκεί για τις ανάγκες του πληθυσμού του Νομού και ήδη την καλοκαιρινή περίοδο έχει πληρότητα 125% και υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού και σε άλλες κλινικές. Επιπλέον, γίνεται λόγος για πρόσληψη Πνευμονολόγου, που το νοσοκομείο επίσης δεν διαθέτει, μιας και πρόκειται για βασική ειδικότητα για τη σωστή λειτουργία της παθολογικής κλινικής, ενώ επίσης υπάρχει μόλις ένας Νευρολόγος.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Γιάννη Γεωργίου, σε ακόμα πιο τραγική θέση είναι η Ουρολογική κλινική που με το ζόρι στέκεται όρθια και αυτό χάρις τις φιλότιμες προσπάθειες των δύο εναπομεινάντων ιατρών που δεν σταμάτησαν να δουλεύουν αδιάκοπα ακόμα και κατά την περίοδο της πανδημίας, παρότι για πολλές ειδικότητες τα εξωτερικά ιατρεία είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους.

«Διεκδικούμε ακόμα, άμεση πλήρωση των κενών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς είναι η μόνη δημόσια δομή στον νομό και με την πρόσφατη μετακίνηση του νοσηλευτικού προσωπικού αναγκάστηκε σε μείωση του όγκου των ασθενών. Τέλος, διεκδικούμε άμεση πρόσληψη ενός τουλάχιστον Ψυχιάτρου καθώς οι ανάγκες λειτουργίας της κλινικής, των εξωτερικών ασθενών στα τακτικά ιατρεία, των Εισαγγελικών παραγγελιών και του Ξενώνα ‘‘Ψυχαργώς’’ με μόνο τρεις ιατρούς κρίνεται επισφαλής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Όλη η επικαιρότητα