Πολιτική

Σήμερα στο Μαξίμου για το Πύργος – Τσακώνα

Μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός πως δεν αναφέρθηκε καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα, έβαλε τον δρόμο στην ατζέντα του και όλοι σήμερα περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις.
Ακούστε το άρθρο

Η πιο μεγάλη ώρα – μέχρι την επόμενη – είναι τώρα για το μέλλον του οδικού δικτύου «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα» αφού σήμερα το πρωί στο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί η κομβική διευρυμένη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός για τον αυτοκινητόδρομο.

Μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά το γεγονός πως δεν αναφέρθηκε καθόλου στο συγκεκριμένο θέμα, έβαλε τον δρόμο στην ατζέντα του και όλοι σήμερα περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις, ένα οδικό χάρτη και πιθανώς χρονοδιάγραμμα που θα οδηγεί άμεσα στην υλοποίηση του μεγάλου έργου Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα για να «κουμπώσει» το «δαχτυλίδι» των οδικών αξόνων στην Πελοπόννησο.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς τον πρ. Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ το «παρών» θα δώσουν και οι αρμόδιοι από το Υποδομών, ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Η αναβαθμισμένη σε κάθε επίπεδο σύσκεψη μάλιστα διαφαίνεται από το ότι έχουν κληθεί και οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, όπως και ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Παρόντες θα είναι και οι Βουλευτές Ηλείας της ΝΔ Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κώστας Τζαβάρας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, όπως και οι Βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αλλά και οι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης.

Θυμίζουμε, ότι πριν από την σημερινή σύσκεψη, είχε προηγηθεί αυτή στη Ζαχάρω, στην οποία συμμετείχαν οι Δήμαρχοι αλλά και οι βουλευτές της Ηλείας κατά την διάρκεια της οποίας αναδείχτηκαν τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως είναι η προστασία της περιοχής του Καϊάφα, η απόφαση του ΣτΕ 2473/2010 που ακύρωσε τη διέλευση δια μέσου του Καϊάφα και απαγόρευσε την καταστροφή των οικισμών από τους οποίους διέρχεται η παλαιά ΕΟ και αποφασίστηκε να επιδιώξουν και αυτοί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. Νωρίτερα, είχαν προηγηθεί οι πρωτοβουλίες που πήραν οι εμπορικοί σύλλογοι Ηλείας και Μεσσηνίας με τελική κατάληξη το ψήφισμα που υπέγραψαν αλλά και την σύσκεψη που πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο της Κυπαρισσίας.

Όλη η επικαιρότητα