Smile Μουσική

Σήμερα στον πρώτο ημιτελικό η Αμάντα Γεωργιάδη με το τραγούδι «Die together»

Οι φίλοι της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε μια νέα κατηγορία όλες τις συμμετοχές που φέτος θα διαγωνιστούν για την πρωτιά.
Ακούστε το άρθρο

 Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision αρχίζει σε λίγες ώρες, και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ελληνική συμμετοχή αλλά και τη συμμετοχή της Ουκρανίας.

Σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Pala Olimpico στο Τορίνο της Ιταλίας, η ΕΡΤ θα ματεδώσει σήμερα Τρίτη 10 Μαΐου, στις 22:00, τον Α΄ Ημιτελικό της Eurovision 2022, στον οποίο εμφανίζεται η Ελλάδα στη 15η θέση, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το τραγούδι «Die together».

Πρόκειται για μια συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης, σαν ένα όνειρο σε μπλε φόντο, που «ζωντανεύει» επί σκηνής μέσα από τα μάτια της ερμηνεύτριας.

Τη σκηνοθεσία της σκηνικής εμφάνισης της ελληνικής συμμετοχής υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας.

Ο Γιάννης Μουρίκης έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Αλβανία, Λετονία, Λιθουανία, Ελβετία, Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Κροατία, Δανία, Αυστρία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Αρμενία

Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Ιταλία και η Γαλλία.

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον τελικό της Eurovision 2022 θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που θα προκριθούν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και η διοργανώτρια χώρα (Ιταλία).

Τους δύο ημιτελικούς της Eurovision 2022, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Μαϊου και 12 Μαΐου, αλλά και τον Τελικό στις 14 Μαΐου θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1 και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας.

Στον σχολιασμό των δύο Ημιτελικών, καθώς και του Τελικού, θα είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision 2022, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου, θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό, κατακτώντας τη 1οη θέση.

Tα τραγούδια της Eurovision 2022

Οι φίλοι της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν σε μια νέα κατηγορία όλες τις συμμετοχές που φέτος θα διαγωνιστούν για την πρωτιά.

Τα εντυπωσιακά video clip των εμφανίσεων είναι διαθέσιμα με τραγούδια όλων των ειδών και καλλιτέχνες από κάθε χώρα, που μας βάζουν στον ρυθμό του 66ου Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού με τον καλύτερο τρόπο.

Μπαλάντες που συγκινούν, χορευτικά που κόβουν την ανάσα και αστέρια που ετοιμάζονται να λάμψουν, σε ακόμα μια διοργάνωση, παίζουν στο ERTFLIX μόνο για εσάς. Δείτε τα, ακούστε τα, και διαλέξτε τα δικά σας φαβορί εδώ.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα