Οικονομία

Σήμερα το τελικό Euroworking Group για τα προαπαιτούμενα

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης η έκτακτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας του Eurogroup για να υπάρξει η επικύρωση της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης.

Κατά τη συνεδρίαση θα υπάρξει και η παρουσίαση της έκθεσης συμμόρφωσης της Ε.Ε. για τα προαπαιτούμενα που έχουν ολοκληρωθεί και για αυτά που έχει συμφωνηθεί, τα οποία λόγω έλλειψης χρόνου θα ολοκληρωθούν στην τέταρτη αξιολόγηση .

Με τη συνεδρίαση αυτή ολοκληρώνεται το τυπικό μέρος της τελικής συμφωνίας και με τη θετική γνώμη των Ευρωπαίων τεχνοκρατών και της ΕΕ αναμένεται να υπάρξει η τελική συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης της Δευτέρας.

Με το δεδομένο της μη ολοκλήρωσης και των 110 προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης, σήμερα θα συζητηθεί και το πώς θα σπάσει η δόση των 6,7 δις ευρώ που θα εκταμιευθεί για την Ελλάδα και θα διατεθεί για την αποπληρωμή υποχρεώσεων του χρέους (3,3 δις ευρώ), την αποπληρωμή οφειλών του δημοσίου σε ιδιώτες (1,5 δις ευρώ) και τη δημιουργία αποθέματος ρευστότητας (1,9 δις ευρώ).

Πηγή: NEWS247

Όλη η επικαιρότητα