Ελλάδα

Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Κική Δημουλά

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου θα τελεστεί στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών η εξόδιος ακολουθία της Κικής Δημουλά, που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 89 ετών το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Θεραπευτήριο Υγεία.

Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα συγκεντρωθούν σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στις 16:00 το απόγευμα για το τελευταίο «αντίο» στην Κική Δημουλά.

Ο θάνατός της οφείλεται σε καρδιακή ανακοπή, λόγω χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας. Συγκεκριμένα το ιατρικό ανακοινωθέν ανέφερε:

«Η ακαδημαϊκός και ποιήτρια κα. Κική Δημουλά προσήλθε στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ στις 02/02/20 λόγω χρόνιας αναπνευστικής ανεπάρκειας.

Σήμερα στις 22/02/20 και ώρα 17:56 απεβίωσε λόγω καρδιακής ανακοπής σε έδαφος σοβαρής χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας και καρδιακής ανεπάρκειας».

Δημοσία δαπάνη η κηδεία
Η κηδεία της Κικής Δημουλά θα γίνει δημοσία δαπάνη όπως ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σε συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Η απόφαση ελήφθη ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ποιήτρια και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε ότι θα ακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων για να τιμηθεί η μνήμη της και το έργο της.

Λίγο μετά την ανακοίνωση ότι η Κική Δημουλά έφυγε από τη ζωή, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε «οδυνηρή» την απώλεια της ποιήτριας, λέγοντας ότι «μετέτρεψε την καθημερινότητα σε ποίηση και αφηγήθηκε το προσωπικό με τόσο άμεσο τρόπο, ώστε να αγγίζει το συναίσθημα όλων, ακόμη και εκείνων που δεν αφήνονται συχνά στην Ποίηση».

Η παράκληση της οικογένειας
Παράκληση της οικογένειας της σπουδαίας ποιήτριας είναι αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν την Στέγη Γερόντων, Άγιος Νεκτάριος, Αγία Παρασκευή στον λογαριασμό Εθνική Τράπεζα: GR 6801 10 18 000000 180 5580 2856. Επίσης τον Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα