Ηλεία

Σημείο «καρμανιόλα» – Καταγγελία κατοίκου της Τ.Κ. Λαμπετίου

Την ανυπαρξία των τοπικών αρχών επικαλέστηκε κάτοικος της τοπικής κοινότητας Λαμπετίου, για την κατάσταση που επικρατεί στην Ε.Ο. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και πιο συγκεκριμένα στις γραμμές του ΟΣΕ στο δρόμο προς το κέντρο του Πύργου. Οι εικόνες που αντικρίζει κανείς θυμίζουν παρατημένο σημείο, από το οποίο καθημερινά περνούν εκατοντάδες άνθρωποι και τουρίστες, δυσφημίζοντας και την ίδια την περιοχή για τις καταστάσεις αυτές.

Δρόμος γεμάτος τρύπες που δυσκολεύουν την ομαλή πορεία του οχήματος προς και από την Ε.Ο. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, ακαθάριστες σιδηροδρομικές γραμμές και διάβαση τρένου, εκατοντάδες σακούλες σκουπιδιών που έχουν μετατρέψει το συγκεκριμένο σημείο σε εστία μόλυνσης, καλαμιώνες που έχουν να κοπούν χρόνια και εμποδίζουν το άνετο πέρασμα του τρένου και τέλος έντονη βλάστηση που βγαίνει και προς την Εθνική και μειώνει το πεδίο ορατότητας των οδηγών, είναι τα βασικά προβλήματα που χαρακτηρίζουν το σημείο εξαιρετικά επικίνδυνο.

Στην άσχημη αυτή κατάσταση αναφέρθηκε ο συνταξιούχος αστυνομικός και κάτοικος Λαμπετίου Αυγερινός Ηλιόπουλος, που κάνει λόγο για ανυπαρξία και αδιαφορία των τοπικών αρχών για την επικινδυνότητα του σημείου: «Έχουμε θρηνήσει θύματα στο σημείο αυτό και δε βλέπουμε κανένα ενδιαφέρον. Αν το αυτοκίνητο δεν ανέβει όλο πάνω στις γραμμές του τρένου, δεν υπάρχει καμία ορατότητα. Το ίδιο γίνεται όμως και στην Εθνική Οδό, καθώς πρέπει να βγει αρκετά έξω προκειμένου να μπορεί να δει την κίνηση.

Τα χόρτα έχουν να καθαριστούν πολύ καιρό και τα καλάμια είναι ετών. Απορώ αυτοί οι άνθρωποι που είναι στις τοπικές αρχές, γιατί να δείχνουν τόσο μεγάλη αδιαφορία και κυρίως όταν υπάρχει πρόβλημα για τις ζωές των ανθρώπων». Ακόμα, χαρακτήρισε την κατάσταση ως παράβαση καθήκοντος η οποία και πρέπει να εξεταστεί από εισαγγελέα. Ιδιαίτερα το σημείο με τα σκουπίδια, έχει κλειστεί από τους αρμόδιους με κάδους σκουπιδιών να τοποθετούνται ανάποδα και να τοποθετείται κορδέλα για να περιορίσει την είσοδο των πολιτών, γεγονός που στενεύει ακόμα περισσότερο και το πλάτος του δρόμου. Η προσωρινή αυτή λύση μόνο καλή δε θεωρείται, αφού η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη. Σημαντική είναι και η έλλειψη πεζογέφυρας στο σημείο αυτό, αφού κόσμος που επιθυμεί να διασχίσει την Ε.Ο. Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας ρισκάρει σε μεγάλο βαθμό να πάθει τεράστιο ατύχημα από κάποιο διερχόμενο αυτοκίνητο.

Όλη η επικαιρότητα