Εκπαίδευση Ηλεία

Σειρά επαφών για τις σχολικές και τις αθλητικές υποδομές – Με Μπαξεβανάκη και Βασιλειάδη συναντήθηκε ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας

Ακούστε το άρθρο

Προγραμματισμένη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, είχαν την περασμένη Τρίτη ο Δήμαρχος κ. Ευθύμιος Κοτζιάς, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Νικόλαος Μαρούντας, και ο Πρόεδρος της ΤΚ Πελοπίου κ. Δημήτρης Στασινόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γεώργιο Βασιλειάδη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ του υπουργείου και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για τη μελέτη ύψους 90.000 ευρώ, που αφορά την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και την αναβάθμιση γηπέδων, μπάσκετ και βόλεϊ, εντός των σχολικών μονάδων Γυμνασίου και Λυκείου Πελοπίου.

Πέραν αυτού του ιδιαίτερα σημαντικού έργου, ζητήθηκε από τον Υφυπουργό από τους εκπροσώπους του Δήμου κατόπιν προμελέτης, η χρηματοδότηση ενός επίσης σημαντικού έργου που αφορά τον φωτισμό του δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο Πελόπιο. Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση του έργου, και εντός των ημερών θα κατατεθεί η ολοκληρωμένη μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Μαρούντας.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας είχαν συνάντηση, σε ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα και με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη Δημήτριο. Το θέμα που τέθηκε ήταν η ενεργειακή αναβάθμιση του ιστορικού κτηρίου στο Πελόπιο, όπου εκεί στεγάζεται, το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο.

Αυτό το θέμα ήταν αίτημα από τον Πρόεδρο Πελοπίου σε προηγούμενη συνάντηση με τον Υφυπουργό. Απομένει η ολοκλήρωση της μελέτης, αφού ήδη ο κ. Μπαξεβανάκης έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση αυτού του έργου.

Εκ μέρους του Δημάρχου του Αντιδημάρχου και του Προέδρου Πελοπίου, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Βασιλειάδη, στον Βουλευτή Ηλείας κ. Γεράσιμο Μπαλαούρα, στον Υφυπουργό Παιδείας κ. Δημήτριο Μπαξεβανάκη, όπως και στον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νόμου Ηλείας κ. Αγγελόπουλο Νικόλαο.

«Ήμασταν και είμαστε παρόντες στο πλευρό του πολίτη, του δημότη, του συνδημότη μας. Το έργο μας είναι ανιδιοτελές, διότι ο Ολύμπιος δρόμος μας έχει απώτερο σκοπό την αξιοποίηση και παράλληλα την ανάδειξη του τόπου μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΤΚ Πελοπίου, Δ. Στασινόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα