Σεισμός στη Μαγούλα – Τσελέντης: Μετασεισμοί ακόμη και 5R

Σεισμός στη Μαγούλα: Τον τρόμο σκόρπισε ο σεισμός στην Αθήνα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινα θύματα. Ο σεισμός που έγινε στις 14:13 είχε ισχύ 5,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

O σεισμός αυτός ξύπνησε μνήμες από την τραγωδία του 1999, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους 143 άνθρωποι. Μετά τον σεισμό, αρκετοί μετασεισμοί «ταρακούνησαν» την Αθήνα, με τον πιο ισχυρό να είναι 4,3 Ρίχτερ.

Τσελέντης: Οι μετασεισμοί μπορεί να πλησιάσουν τα 5 Ρίχτερ

Πλούσια αναμένεται να είναι η σεισμική δραστηριότητα στην Αθήνα τις μέρες αυτές,σύμφωνα με τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη.

Ο κ. Τσελέντης, μιλώντας στο OPEN TV, εκτίμησε πως ο σεισμός στην Αθήνα των 5,1 Ρίχτερ ήταν κατά πάσα πιθανότητα ο κύριος σεισμός. Ωστόσο, όπως ανέφερε, θα ακολουθήσουν αρκετοί μετασεισμοί το επόμενο διάστημα.

Ο σεισμός προήλθε από το δυτικό ρήγμα του ορεινού όγκου της Πάρνηθας που δεν είχε σπάσει με τον σεισμό του 1999, το οποίο -όπως είπε- δεν μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό. «Δεν περιμέναμε αυτό το ρήγμα να δώσει σεισμό» σημείωσε ο κ. Τσελέντης και προσδιόρισε το επίκεντρο 25 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Αθήνας. Το εστιακό του βάθος ήταν 13 χιλιόμετρα γι’ αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός. Πάντως, ο σεισμολόγος τόνισε ότι οι μετασεισμοί θα είναι ισχυροί και μπορεί να φτάσουν και τα 5 Ρίχτερ.

via