Κόσμος

Σεισμός στην Ιταλία : Ρωγμές σε κτίρια – Πάνω από 40 μετασεισμοί

Περισσότεροι από 40 είναι οι μετασεισμοί που έχουν σημειωθεί στην περιφέρεια της Τοσκάνης, στην περιοχή Μουτζέλο, λίγες ώρες μετά τον σεισμό των 4,5 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή.

Η Ιταλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική συνεχίζουν να ελέγχουν τα κτίρια της περιοχής Μουτζέλο.

Στην κωμόπολη Μπαρμπερίνο Ντελ Μουτζέλο σε πάνω από είκοσι κτίρια του ιστορικού κέντρου, όπως και στην κεντρική εκκλησία του Σαν Σιλβέστρο, έχουν δημιουργηθεί ρωγμές. Αποφασίστηκε η προσωρινή δημιουργία «κόκκινης ζώνης», στην οποία οι κάτοικοι δεν μπορούν να εισέλθουν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι των ειδικών στην όλη περιοχή.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Για προληπτικούς λόγους, ο δήμος του Μπαρμπερίνο δημιούργησε κέντρο υποδοχής με εβδομήντα κλίνες, για όσους κατοίκους δεν θα μπορέσουν ή δεν θα θελήσουν να επιστρέψουν απόψε στο σπίτι τους.

Κάτοικοι της Τοσκάνης δηλώνουν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ότι «έζησαν στιγμές πολύ μεγάλου τρόμου, διότι ξαφνικά τα ντουλάπια και οι πόρτες μέσα στα σπίτια τους άρχισαν να ανοιγοκλείνουν με βία».

Εξαιτίας των ελέγχων που πραγματοποιούνται, τέλος, σε μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου, οι καθυστερήσεις στα τραίνα υψηλής ταχύτητας ξεπερνούν κατά μέσο όρο τις δύο ώρες.

via

Όλη η επικαιρότητα