Ελλάδα Υγεία

Σκάνδαλο με αντικαρκινικά φάρμακα – Προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών

Ακούστε το άρθρο

Ένα τεράστιο απόστημα έσπασε στον χώρο της Υγείας. Η Οικονομική Αστυνομία σε μια μεγάλη επιχείρηση έχει προχωρήσει ήδη σε 20 προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών οι οποίοι αποτελούσαν ένα κύκλωμα υπεξαίρεσης και διακίνησης πανάκριβων αντικαρκινικών φαρμάκων σε ασθενείς.

Τα αντικαρκινικά σκευάσματα σε πολλές περιπτώσεις είναι πανάκριβα. Υπάρχει μάλιστα και έλλειψη σε ορισμένα φάρμακα και έτσι το κύκλωμα βρήκε τρόπο να εκμεταλλευτεί τον πόνο και την ανάγκη των ασθενών.

Με παράνομες φωτογραφίσεις ή ακόμη και με υπεξαίρεση από τα νοσηλευτικά ιδρύματα το κύκλωμα εξασφάλιζε μεγάλο αριθμό σκευασμάτων τα οποία στη συνέχεια διακινούσε εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Οι πληροφορίες του Newsit.gr λένε ότι στην επιχείρηση που στήθηκε από την οικονομική αστυνομία έχουν προσαχθεί 20 άτομα, μεταξύ αυτών γιατροί, νοσηλευτές και φαρμακοποιοί. Εκτιμάται ότι τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί δένουν τις κατηγορίες σε βάρος των προσαχθέντων και έτσι είναι θέμα χρόνου να γίνουν συλλήψεις και να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους.

Όλη η επικαιρότητα