Κόσμος

“Σκανδαλώδης” καμπάνια κατά της οπλοκατοχής: Αγόρια παίζουν με τους δονητές των μανάδων τους

o-gun-safety-facebook.jpg
Ακούστε το άρθρο

“Αν τα βρουν, θα παίξουν με αυτά”. Το μήνυμα της καμπάνιας οργάνωσης που μάχεται υπέρ της απαγόρευσης της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ.

Με τι θα παίξουν; Με τα όπλα των γονιών. Τα οποία όμως εδώ αντικαθίστανται με… δονητές.

Η αμερικανική οργάνωση “Evolve” δίνει τη δική της μάχη κατά της αλόγιστης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, ζήτημα που αποτελεί “αγκάθι” και για την κυβέρνηση Ομπάμα.

Για την ακρίβεια, μάχεται για την οπλική ασφάλεια στα σπίτια στα οποία υπάρχουν πιστόλια, καραμπίνες και τα συναφή που κυκλοφορούν ελεύθερα στην αγορά.

Στα πλαίσια της καμπάνιας, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα “χιουμοριστικό” σποτάκι που προκάλεσε σάλο αντιδράσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στόχος, να σπάσουν τα ταμπού, τόσο για τις συζητήσεις που σχετίζονται με την οπλοχρησία, όσο και με εκείνες που αφορούν τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Στα πλάνα, δύο μικρά αγόρια, παίζουν με τους χρωματιστές δονητές των μανάδων τους στην αυλή τους σπιτιού τους, μπροστά στα εμβρόντητα μάτια των γυναικών.

Οι δονητές έχουν αντικαταστήσει τα σπαθιά με τα οποία θα μονομαχούσαν. Γιατί “αν τα βρουν, θα παίξουν με αυτά. Κλειδώστε τα όπλα σας”, όπως γράφει η “Evolve”.

Μία ημέρα προτού κυκλοφορήσει η διαφήμιση δόθηκε στη δημοσιότητα έκθεση του οργανισμού “Everytown For Gun Safety” (οργανισμός στις ΗΠΑ που μάχεται ενάντια στα όπλα), που αναφέρει ότι στη χώρα τουλάχιστον εκατό παιδιά έχασαν μέσα στο έτος τη ζωή τους από κατά λάθος πυροβολισμούς.

Παρόλα αυτά, το ίδιο το σποτ κατηγορήθηκε για “σεξισμό” από άλλες οργανώσεις και από τους υπέρμαχους της οπλοκατοχής οι οποίοι “εξαγριώθηκαν” λόγω της προβολής μικρών παιδιών στον ρόλο των πρωταγωνιστών.

O όρος “αμφιλεγόμενο” βίντεο, μάλλον του ταιριάζει γάντι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφήμιση στοχεύει στη συντηρητική μερίδα της αμερικανικής κοινωνίας που ακόμα ιντριγκάρεται από οτιδήποτε σχετίζεται με το σεξ.

Η πρόκληση, κατάφερε πάντως να κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον μέσα σε λίγες ώρες.

Πηγή: Huffington Post

Όλη η επικαιρότητα