Αθλητισμός

Σκηνές άγριας Δύσης για την ομάδα Formula 1 της Mercedes

Ακούστε το άρθρο

Σκηνές άγριας Δύσης βίωσαν τα μέλη της ομάδας Formula 1 της Mercedes στη Βραζιλία. Την Παρασκευή τη νύχτα αποχώρησαν ομαδικά με μικρά βανάκια από την πίστα του Ιντερλάγκος, όπου γίνεται σήμερα Κυριακή το Γκραν Πρι Βραζιλίας, με προορισμό το ξενοδοχείο τους. Η διαδρομή περνούσε από μία σκοτεινή και επικίνδυνη περιοχή με φαβέλες, όπου υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες να μην σταματάς με το αυτοκίνητό σου και επιτρέπεται να παραβιάσεις νόμιμα τον κόκκινο σηματοδότη στο σκοτάδι.

Τότε σταμάτησαν ένοπλοι ληστές ένα από βανάκια και έξι κακοποιοί έσπασαν την πόρτα και μπήκαν στο εσωτερικό του οχήματος. Κάποιοι από αυτούς έβαλαν τα όπλα στους κροτάφους των επιβατών, από τους οποίους έκλεψαν τα ρολόγια, τα διαβατήρια και τα κινητά τηλέφωνα. Μετά άρχισαν να πυροβολούν πίσω από ένα άλλο όχημα με ανθρώπους της Mercedes, το οποίο ωστόσο πρόλαβε και διέφυγε.

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας, αφού οι επιβάτες του μικρού λεωφορείου δεν πρόβαλαν αντίσταση, αλλιώς ίσως είχαμε θρηνήσει θύματα. Σύμφωνα με τον διευθυντή της γερμανικής ομάδας της Formula 1, Τότο Βολφ, το σκηνικό θύμιζε ταινίες γουέστερν στην Αγρια Δύση, ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Οι συνεργάτες μας είναι βεβαίως λίγο αναστατωμένοι, ιδίως εκείνοι στους οποίους προτάθηκαν τα όπλα. Τώρα όμως θα πρέπει να είναι καλά».

Η Mercedes αντέδρασε αμέσως και οργάνωσε για τα συγκεκριμένα μέλη νωρίτερα την πτήση της επιστροφής από τη Βραζιλία, ενώ ο Μπότας τους υποσχέθηκε την pole position πριν τις κατατακτήριες δοκιμές, κάτι που τελικά πέτυχε.

Μετά από αυτό το περιστατικό ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας από το Σάββατο το πρωί και οι μετακινήσεις του προσωπικού των ομάδων γίνονται με πομπές οχημάτων και συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολφ, «υπάρχει τόση Αστυνομία στους δρόμους, σαν να γίνεται εμφύλιος».

Ο Βολφ τόνισε πάντως, ότι το πρωτοφανές περιστατικό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε έναν συνδυασμό άτυχων συγκυριών. «Εβρεχε δυνατά, δεν υπήρχε Αστυνομία στους δρόμους και ήταν αργά τη νύχτα», ανέφερε ο υπεύθυνος της ομάδας της Mercedes, η οποία είχε καθυστερήσει να επιστρέψει εκείνη την ημέρα στο ξενοδοχείο της.

Να σημειώσουμε, ότι το συμβάν έγινε γνωστό από σχετική ανάρτηση του Λιούις Χάμιλτον στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. «Όταν το άκουσα, βρήκα φρικτό, αυτό που συνέβη. Είμαι πολύ στενός φίλος με όλα τα παιδιά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε, τι πέρασαν», έγραψε ο Βρετανός και συμπλήρωσε, ότι «είμαι εδώ και δέκα χρόνια στη Formula 1 και κάθε χρονιά έχει συμβεί κάτι σε κάποιον από τα πάντοκ. Αυτό συνεχίζεται. Θα πρέπει να ασχοληθούμε με το πρόβλημα. Οι άνθρωποι, που βρίσκονται ψηλά, πρέπει να κάνουν κάτι, για να νιώθουν όλοι ασφαλείς».

Πάντως ο Βολφ απέρριψε το σενάριο της ένοπλης προστασίας των ομάδων λέγοντας τα εξής: «Δεν θα έπρεπε να χρειαζόμαστε ένοπλα οχήματα και αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα ή ένοπλους φρουρούς του προσωπικού, για να ασφαλίσουν τη διαδρομή προς το ξενοδοχείο. Ωστόσο, η κατάσταση είναι έτσι. Ίσως προσεγγίσαμε και εμείς μέχρι τώρα πολύ χαλαρά το συγκεκριμένο θέμα, η Βραζιλία είναι μία ‘’άκαρδη’’ χώρα».

Πηγή: gazzetta.gr

Όλη η επικαιρότητα