WEB tv Ηλεία

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στον Πύργο – Σπαραγμός πάνω από το άψυχο κορμάκι της μικρής Παναγιώτας

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν νωρίς χθες το μεσημέρι στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του κοριτσιού, ηλικίας 2,5 ετών, που είχε χαθεί από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας.
Ακούστε το άρθρο

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν νωρίς χθες το μεσημέρι στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του κοριτσιού, ηλικίας 2,5 ετών, που είχε χαθεί από το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας από τον καταυλισμό των Ρομά στις αποθήκες του ΑΣΟ στην είσοδο της πόλης του Πύργου, με το χειρότερο σενάριο του θανάτου του μικρού παιδιού δυστυχώς να επαληθεύεται.

Συγγενείς του μικρού κοριτσιού αλλά και φίλοι της οικογένειας βρέθηκαν στο σημείο που εντοπίστηκε το άψυχο σώμα του παιδιού. Κραυγές πόνου και θρήνος ακολούθησαν την είδηση της απώλειας, αφού κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως χάθηκε ξαφνικά η αθώα αυτή ψυχή.

Συντετριμμένη η μητέρα του παιδιού Εμφανώς σοκαρισμένη και με βουρκωμένα μάτια, η μητέρα του μόλις 2,5 ετών κοριτσιού, Ευαγγελία Βασιλοπούλου, έδειχνε να μη μπορεί να πιστέψει την τραγωδία που «χτύπησε» την οικογένειά της.

Η ίδια εξήγησε πως χάθηκε από την προσοχή τους η μικρή Παναγιώτα, σημειώνοντας πως το παιδί δεν συνήθιζε να πηγαίνει κοντά στο αρδευτικό. «Έχασα ένα παιδάκι 2,5 ετών. Είχε ζητήσει το μικρό γάλα. Καθαρίζαμε κάτι χάλκινα. Όταν πήγα να της φτιάξω ένα μπουκάλι γάλα, μόλις βγήκα έξω το μωρό είχε εξαφανιστεί. Φώναξα, ρώτησα τους άλλους, αλλά κανείς δεν το είχε δει. Κάλεσα την αστυνομία και άμεσα ήρθε στο σημείο, ξεκινώντας τις έρευνες. Δεν πήγαινε κοντά στο κανάλι συχνά, γιατί φοβόταν να κάνει μπάνιο μόνο του. Δεν γνώριζε να πάει. Είχα βάλει και ένα σχοινί για να μην πλησιάζει», κατέληξε.

Οι πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου βρήκαν τη σορό

Οι έρευνες των αστυνομικών και πυροσβεστικών αρχών του τόπου συνεχίστηκαν από νωρίς χθες το πρωί, «χτενίζοντας» σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε σημείο που συνδέεται με το αρδευτικό κανάλι στις αποθήκες του ΑΣΟ. Μάλιστα, έλεγξαν και τις δύο πιθανές πλευρές στις οποίες θα μπορούσε να κατευθυνθεί το παιδί λόγω του ρεύματος του αρδευτικού καναλιού.

Μεγαλύτερη έμφαση ωστόσο δόθηκε στην περιοχή από τον καταυλισμό και προς την Κατακόλου, όπου και εν τέλει εντοπίστηκε η σορός του παιδιού που είχε διανύσει αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να καταλήξει εκεί. Να σημειωθεί πως από χθες που έγινε γνωστή η εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού, είχε διακοπεί η ροή νερού στο κεντρικό αρδευτικό κανάλι.

Όσον αφορά τον εντοπισμό, αυτός έγινε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι από τους πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, που σοκαρισμένοι αντίκρισαν την εικόνα του άψυχου μωρού μετά από άντληση υδάτων από το σιφώνι του αρδευτικού αύλακα στην Κατακόλου.

Το κακό τους «χτύπησε την πόρτα»

Αδυναμία να πιστέψουν το κακό που «χτύπησε την πόρτα τους» ήταν συγγενείς αλλά και φίλοι της οικογένειας, οι οποίοι σοκαρισμένοι μετέφεραν πως βίωσαν την απώλεια του μικρού κοριτσιού, τις εικόνες που αντίκρισαν αλλά και την ψυχολογική κατάσταση των γονιών.

Μαρίνος Χαλιλόπουλος: «Ήταν μια κοπέλα εκεί και μόλις σήκωσαν το κορίτσι έτρεξα κοντά και αντίκρισα λίγο το πόδι και το κεφάλι της. Το μωρό βρισκόταν στο κανελέτο».

Κουνιάδος: «Μια το μεσημέρι εξαφανίστηκε χθες και βρέθηκε πνιγμένο στο ποτάμι. Δε γνωρίζω κάτι παραπάνω. Ο πατέρας του κοριτσιού βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση».

Οι φορείς που συμμετείχαν στις έρευνες
Από τη στιγμή που οι γονείς της μικρής Παναγιώτας κατήγγειλαν στις αρχές πως το παιδί τους ενδέχεται να έχει πέσει μέσα στο αρδευτικό κανάλι, ξεκίνησαν άμεσα έρευνες από αστυνομία και πυροσβεστική.

Θυμίζουμε ότι αστυνομικοί και πυροσβέστες ερευνούσαν μια μεγάλη ακτίνα στη δυτική πλευρά του Πύργου, ξεκινώντας από την περιοχή του Στρατοπέδου και καταλήγοντας σε αυλάκι κοντά στη Φιλοθέη, στην είσοδο της πόλης.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και χθες, με το πρώτο φως της ημέρας.

Στις έρευνες, εκτός από τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και τους πυροσβέστες της Π.Υ. Πύργου, συμμετείχαν και ειδική ομάδα έρευνας και διάσωσης από την 6η ΕΜΑΚ της Πάτρας, με τη συνδρομή και εκπαιδευμένου σκύλου, ενώ το πρωί δύτες με βάρκα έπεσαν στο αυλάκι.

Όλη η επικαιρότητα