Ηλεία

Σκηνές τρόμου στη Νέα Μανωλάδα: 18χρονος αλλοδαπός αποπειράθηκε να βιάσει τυφλή γυναίκα κρατώντας μαχαίρι

Ακούστε το άρθρο

Σκηνές τρόμου βίωσε μια ολόκληρη γειτονιά χθες το πρωΐ στη Νέα Μανωλάδα από έναν 18χρονο Μπαγκλαντεσιανό οπλισμένο με μαχαίρι ο οποίος αποπειράθηκε να βιάσει 62χρονη τυφλή γυναίκα, ενώ κυνήγησε με μαχαίρι άλλες γυναίκες και προσπαθούσε να εισβάλλει σε σπίτια!

Ο τρόμος ξεκινά…

Λίγο μετά τις 9.30 χθες το πρωΐ στην ήσυχη γειτονιά της Ν.Μανωλάδας, στην οδό Κύπρου, ένας μπαγκλαντεσιανός, ηλικίας 18 ετών που ήρθε στην περιοχή πριν από περίπου ένα μήνα, εισβάλλει σε μονοκατοικία της οποίας η πόρτα είναι μισάνοιχτη.

Στο χέρι του κρατά μαχαίρι με λάμα 10 εκατοστών. Από το σπίτι ακούγονται φωνές, ενώ δευτερόλεπτα μετά από το σπίτι ξεπροβάλει ο δράστης που έχει αρπάξει από τα χέρια την τυφλή γυναίκα, κρατώντας πάντα το μαχαίρι στα χέρια του.  Η σοκαρισμένη 62χρονη, προσπαθεί να καταλάβει τι συμβαίνει και ουρλιάζει. Από πίσω της τρέχει η κόρη της, ουρλιάζοντας και καλώντας σε βοήθεια… Από πίσω της τρέχει η κόρη της, ουρλιάζοντας και καλώντας σε βοήθεια.

Με όμηρο την τυφλή γυναίκα

Ο δράστης οδηγεί με βία το θύμα του σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρα μακριά από το σπίτι, κάτω από ένα δένδρο και κρατώντας πάντα το μαχαίρι, της τραβά την φούστα. Στόχος του είναι να την ξεγυμνώσει και να την βιάσει.  Από τα γύρω σπίτια βγαίνουν έντρομες άλλες γυναίκες και δύο –τρείς ηλικιωμένοι άνδρες. Όλοι παγώνουν μπροστά την θέα και βάζουν τις φωνές προς τον δράστη. Ο 18χρονος με μανία κρατά το μαχαίρι στο λαιμό της γυναίκας και φωνάζει. Κάποιοι άνδρες τον πλησιάζουν προσπαθώντας να τον συλλάβουν, αλλά εκείνος τους κουνά το μαχαίρι  απειλητικά κρατώντας πάντα την γυναίκα όμηρο. Οι άνδρες απομακρύνονται.

Κυνηγητό με το μαχαίρι

Κάποια στιγμή την αφήνει και τρέχει απέναντι όπου βρίσκεται άλλο σπίτι. Η γυναίκα που παρακολουθεί έντρομη από την αυλή αυτό που συμβαίνει, προλαβαίνει και μπαίνει στο σπίτι της και κλειδώνεται μέσα.  Ο 18χρονος σε κατάσταση αμόκ κλωτσά την πόρτα και προσπαθεί να την σπάσει. Άνδρες ηλικιωμένοι προσπαθούν να τον πλησιάσουν  αλλά εκείνος τους απειλεί ξανά με το μαχαίρι. Και δείχνει πώς δεν αστειεύεται.

Στο μεταξύ η 31χρονη κόρη της τυφλής γυναίκας, έχει τρέξει και έχει πάρει την μητέρα της και την οδηγεί σε σπίτι συγγενούς της που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο μακριά από το δένδρο όπου ο αλλοδαπός αποπειράθηκε να βιάσει την γυναίκα με την απειλή μαχαιριού.

Ο μπαγκλαντεσιανός αφήνει το δεύτερο σπίτι και κατευθύνεται τρέχοντας προς το σπίτι όπου πρόλαβε να μπει μάνα και η  κόρη.  Ο 18χρονος κλωτσά την πόρτα και προσπαθεί να την ανοίξει. Πίσω από την πόρτα εισόδου,  η οποία έχει τζάμια, βρίσκονται η τυφλή 62χρονη που βίωσε μια τρομακτική περιπέτεια, η κόρη της, η 26χρονη ανιψιά και ένας ηλικιωμένος που με ένα ξύλο στα χέρια είναι έτοιμος να αμυνθεί αν ο δράστης καταφέρει να σπάσει την πόρτα.

Επέμβαση ομοεθνών του

Στο μεταξύ έχουν έρθει στο σημείο και τρείς τέσσερις ομοεθνείς τους που προσπαθούν να τον συγκρατήσουν. Ο 18χρονος έχει σπάσει με τα χέρια του το τζάμι της πόρτας και προσπαθεί να μπεί μέσα. Οι γυναίκες έντρομες ουρλιάζουν, ενώ ο άνδρας κτυπά με το ξύλο την πόρτα για να απομακρύνει τον μπαγκλαντεσιανό. Δύο από τους ομοεθνείς του  τον πλησιάζουν για να τον αφοπλίσουν αλλά ο 18χρονος καταφέρνει και τραυματίζει στην κοιλιακή χώρα τον έναν από αυτούς, ευτυχώς όχι σοβαρά όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια.

 

Ο αρχιφύλακας και  δημοτικός σύμβουλος

Στο μεταξύ και ενώ έχουν περάσει περίπου 15 λεπτά από την στιγμή που ξεκίνησε το πρωτοφανές επεισόδιο, εμφανίζεται στο σημείο αστυνομικός του ΑΤ Ανδραβίδας που  είναι εκτός υπηρεσίας αλλά διαμένει στην περιοχή. Είναι ο αρχιφύλακας Τζιτζογλάκης Αντώνης που παράλληλα είναι και δημοτικός σύμβουλος με την μείζονα αντιπολίτευση στον Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης. Ο αρχιφύλακας με πολύ γρήγορες κινήσεις πλησιάζει τον δράστη και καταφέρνει με δύο κινήσεις να τον αφοπλίσει. Το μαχαίρι πέφτει κάτω και ο αρχιφύλακας το κλωτσά. Την ίδια στιγμή με μια λαβή τον ακινητοποιεί τον ρίχνει κάτω και με την βοήθεια άλλων του δένουν τα χέρια. Στο μεταξύ έχει έρθει περιπολικό, άνδρες του οποίου συλλαμβάνουν τον δράστη και τον οδηγούν στο ΑΤ Βάρδας.

Όλη η επικαιρότητα