Categories: Πολιτική

Σκληρή κριτική και εκατέρωθεν αντεγκλήσεις για τις υποκλοπές

Share

Τεταμένο παραμένο το πολιτικό κλίμα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για το θέμα των νόμιμων επισυνδέσεων και τωνπαράνομων υποκλοπών με εκατέρωθεν δηλώσεις και σχολιασμούς σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός σήκωσε χθες «το γάντι» στα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ, διαμηνύοντας ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση των παρακολουθήσεων, μιλώντας σε σκληρή γλώσσα για όσα εξωθεσμικά κέντρα επιδιώκουν -όπως είπε- τη φθορά της κυβέρνησης και της χώρας.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει ότι η άρνηση του κ. Μητσοτάκη να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, μαρτυρά ενοχή και τον ρωτά εάν σκοπεύει να ζητήσει την συγκατάθεση των υπουργών και άλλων μελών της κυβέρνησής που εμπεριέχονται στη λίστα των φερόμενων ως στόχων του Predator, προκειμένου να καλέσει άμεσα την ΑΔΑΕ να διεξάγει έρευνα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διαλευκανθεί αν πράγματι υπήρξε κάποιος εξ’ αυτών που ήταν και σε διαδικασία «επίσημης» επισύνδεσης από την ΕΥΠ.

Γίνεται προσπάθεια αποδυνάμωσης της κυβέρνησης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό “Μega” υποστήριξε ότι μέσω της υπόθεσης των υποκλοπών γίνεται προσπάθεια αποδυνάμωσης της Κυβέρνησης.

«Η προσπάθεια όλη αυτή η υπόθεση να κυριαρχήσει μονοθεματικά, να αποδυναμώσει και να αποσταθεροποιήσει την Κυβέρνηση, έχει ανάμεσα στα άλλα και ένα στόχο, να αποπροσανατολίσει το ενδιαφέρον του κόσμου, τη μνήμη του από την κοσμογονία, που συντελείται στη χώρα τα τελευταία 3,5 χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον Α. Γεωργιάδη

Το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, συνομιλώντας με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Σπίρτζη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε μία επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ με έναν αυθαίρετο ισχυρισμό, τον οποίον επαναλαμβάνουν συνέχεια για να κάνουν τον κόσμο να το συζητάει στο καφενείο. Αυτή είναι η προπαγάνδα της Αριστεράς ότι δήθεν ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τους Υπουργούς του».

Άμεση ήταν η απάντηση στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και του εκπρόσωπου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τα όσα δήλωσε σε σημερινή τηλεοπτική εμφάνισή του για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

«Μετά από μέρες σιωπής και φθηνών αντιπερισπασμών ο κ. Γεωργιάδης αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως τον παρακολουθούσαν, αποδεχόμενος και αυτός με τη σειρά του την εγκυρότητα των αποκαλύψεων. Το μόνο που μένει τώρα στον κ. Γεωργιάδη εάν έχει ίχνος αξιοπρέπειας και δεν έχει κάτι να φοβηθεί, είναι να πάει στον Εισαγγελέα» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα κέντρα πίσω από τα αναπόδεικτα δημοσιεύματα

«Το κλίμα θα παραμείνει τοξικό μέχρι τις εκλογές», εκτίμησε από την πλευρά του διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός που μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

O κ. Ρωμανός ανέφερε ότι πίσω από τους αναπόδεικτους ισχυρισμούς και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών βρίσκονται συγκεκριμένα κέντρα και συμφέροντα.

Για την υπόθεση των υποκλοπών μίλησε επίσης στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS Της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας.

«Πρέπει να υπάρχουν δύο προϋποθέσεις για να καταφέρει η δικαιοσύνη να βρει την άκρη του νήματος. Η μία, η οποία είναι και αυτονόητη, ότι θα λειτουργήσει ανεξάρτητα από κάθε πλευρά και η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι όποιος διαθέτει στοιχεία θα πρέπει να τα θέσει υπόψη της δικαιοσύνης», ανέφερε ο κ. Μπούγας

«Δεν είναι δυνατόν αν κάποιος έχει στοιχεία για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, να τα βγάζει με δόσεις κάθε Σαββατοκύριακο. Αυτό δεν βοηθάει τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Ενώ μπορεί υποκριτικά να ζητάμε από τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, μπορεί οι ίδιοι αυτοί που το ζητάμε, να υπονομεύουμε τη λειτουργία της, επειδή αυτά που ισχυριζόμαστε ότι έχουμε στα χέρια μας και πρέπει να δώσουμε για να κάνει τη δουλειά της, δεν τα δίνουμε», συμπλήρωσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Aνάγκη θεσμικής προσήλωσης

Την άποψή του για το φλέγον ζήτημα των παρακολουθήσεων κατέθεσε στο Open Beyond ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας, αρχικά, την άποψη της βουλευτή της ΝΔ Όλγας Κεφαλογιάννη ότι είναι ανατριχιαστικό να σκέφτεσαι ότι μπορεί να σε παρακολουθούν, ο κ. Μάντζος διερωτήθηκε «πώς άραγε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το να σε έχουν αποδεδειγμένα παρακολουθήσει και η Πολιτεία να μη σου λέει γιατί το έκανε;».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπενθύμισε, στη συνέχεια, τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 8 Αυγούστου ότι στη Δημοκρατία μας δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σκιές, λέγοντας πως «είναι ο ίδιος άνθρωπος που χθες παραπονέθηκε ότι κάποιοι έχουν αυτόν παγιδευμένο και την κυβέρνησή του αγκυλωμένη. Ρωτώ, λοιπόν, τις πταίει για αυτήν την τοξικότητα και αυτό το βαθύ σκοτάδι; Μήπως φταίει η πολιτική υποκρισία της κυβέρνησης, που επί τρεις μήνες, όταν μία υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει και να συγκαλύψει;».

Ο κ. Μάντζος επεσήμανε εκ νέου ότι η επίκληση του απορρήτου ισοδυναμεί με «πέπλο μυστηρίου πάνω από τα πάντα. Ομονοούν όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας πλην ενός: του κ. Γεραπετρίτη που κάνει μια δουλειά επί 3,5 χρόνια καθ’όλα αξιοσέβαστη αλλά του έχει πλήξει μάλλον την επιστημονική του αντικειμενικότητα και επάρκεια».

Aποκρύπτουν υπόθεση κατασκοπείας

Aνακοίνωση για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από ιδιώτες και την ΕΥΠ εξέδωσε η Ελληνική Λύση κάνοντας λόγο για σκάνδαλο εναντίον της Δημοκρατίας.

«Οι υποκλοπές συνιστούν ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο βάλλει ευθέως τόσο κατά της Δημοκρατίας, όσο και της εθνικής ασφάλειας της Πατρίδας. Οι κύριοι Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης, αντί να φροντίσουν για την άμεση διαλεύκανση της σκοτεινής υπόθεσης των υποκλοπών, τις εργαλειοποιούν για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη.

Η Ελληνική Λύση είναι η μόνη πολιτική δύναμη που απαίτησε την διερεύνηση της υπόθεσης κατασκοπείας κατά της Ελλάδας που ξεκίνησε το 2016, την οποία μόλις χθες «θυμήθηκε» ο πρωθυπουργός! Αφού λοιπόν ενδιαφέρονται για την «διαφάνεια», ας ζητήσουν δικαστική συνδρομή από τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες έχουν συλλάβει τον «εγκέφαλο» (Αβιράμ Αζάρι) της κατασκοπείας εις βάρος 17 Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι συμμετείχαν σε επιτροπές υψίστης εθνικής σημασίας.

Η Ελληνική Λύση πάντα μιλά με ονόματα, όχι με αοριστίες και συνωμοσιολογικές υπεκφυγές προς εσωτερική κατανάλωση. Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης ενδιαφέρονται για το κομματικό και όχι το εθνικό συμφέρον» αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΡΤ