Ελλάδα

Σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις καταγγέλλουν τα κόμματα για τους νέους κώδικες

Ακούστε το άρθρο

Νέες αντιδράσεις προκάλεσαν στη Βουλή ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κομμουνιστικό Κόμμα και η Χρυσή Αυγή αποχώρησαν από την Ολομέλεια, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες στην προώθησή τους.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, βουλευτής της ΔΗΣΥ, χαρακτήρισε «πραξικοπηματίες» την κυβέρνηση και τους βουλευτές που την στηρίζουν, κάνοντας λόγο για παραβίαση της συνταγματικής τάξης και ειδικά της πρόνοιας για λαϊκή κυριαρχία. «Ο λαός να καταλάβει ότι με αυτές τις διαδικασίες προστασία έννομων αγαθών δεν υπάρχει. Είμαστε ενάντια, καταγγέλλουμε, καταδικάζουμε και αποχωρούμε», είπε, σύμφωνα με το skai.gr.

Η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος απάντησε πως τα λεγόμενα του βουλευτή τον χαρακτηρίζουν.

Τον δρόμο της αποχώρησης από τη συζήτηση στη Βουλή επέλεξαν κι άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τα επίμαχα νομοσχέδια μετά την βαριά ήττα του στις ευρωεκλογές αφαιρεί κάθε σοβαρότητα από το κυβερνητικό εγχείρημα, δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της ΧΑ.

«Όλες αυτές οι ενέργειες […] δικαιολογούν αυτούς που λένε ότι εξυπηρετείται συγκεκριμένα συμφέροντα και στόχους. Καταγγέλλουμε κι εμείς την διαδικασία αποχωρούμε και σας αφήνουμε μόνους σας να κάνετε ό,τι θέλετε», προσέθεσε.

Για σκοπιμότητες και «προεκλογικές μεθοδεύσεις» που αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό του λαού έκανε λόγο εκ μέρους του ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης.

Τόνισε πως οι αλλαγές που δρομολογεί οι κυβέρνηση αλλάζουμε «εκ βάθρων το σύστημα απονομής Δικαιοσύνης», και μάλιστα βιαστικά και με διαδικασία του κατεπείγοντος. «Το ΚΚΕ αποφασίζει να αποχωρήσει. Δεν θα συμπράξουμε σε τέτοιες σκοπιμότητες, ούτε θα νομιμοποιήσουμε τέτοιες διαδικασίες», σημείωσε.

Όλη η επικαιρότητα