Categories: Κόσμος

Σκωτία: Σχολείο στοχοποίησε 5χρονη επειδή ο πατέρας της ήταν κατάσκοπος – “Όλοι τη μισούν”

Share

Ο πρώην κατάσκοπος Aimen Dean, ο οποίος έχει σώσει χιλιάδες ζωές με τις πληροφορίες που προσέφερε για την Αλ Κάιντα στα οκτώ χρόνια που υπηρετούσε εντός του τρομοκρατικού δικτύου, κινείται νομικά κατά του σχολείου St George’s στο Εδιμβούργο, καταγγέλλοντας πως η διεύθυνση και οι καθηγητές έκαναν διακρίσεις κατά της 5χρονης κόρης του, επειδή άλλοι γονείς φοβόντουσαν ότι αποτελούσε κίνδυνο για την ασφάλειά τους.

Οι γονείς της 5χρονης κατήγγειλαν πως από τον Οκτώβριο του 2021 το σχολείο άλλαζε συνεχώς την ώρα προσέλευσης και παραλαβής του παιδιού, όταν άλλοι γονείς παραπονέθηκαν για την ασφάλεια του ιδρύματος. Μερικές εβδομάδες νωρίτερα, ο πατέρας είχε ανακοινώσει σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 πως ήταν πρώην μέλος της Αλ Κάιντα.

Ο Dean σημείωσε ότι είχε ενημερώσει το σχολείο για το παρελθόν του από τον Δεκέμβριο του 2019 και είχε διαβεβαιώσει το St George’s πως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, μετά και τη σχετική ενημέρωση που έλαβε από την MI5.

Μετά τα παράπονα, η διευθύντρια ζήτησε νέα ενημέρωση από την MI5, που τη διαβεβαίωσε εκ νέου. Παρόλα αυτά, φέρεται να είπε πως η οικογένεια δεν αναμένεται να γίνει ευπρόσδεκτη στη Σκωτία, λόγω της άλλοτε εμπλοκής του Dean στην τρομοκρατική οργάνωση.

Στην αρχή, η οικογένεια αποδέχθηκε τις αλλαγές στον προγραμματισμό της μικρής, αλλά όταν επιδίωξε να φοιτήσει στο σχολείο και το δεύτερο παιδί της, που μάλιστα είναι στο φάσμα του αυτισμού, και προσφέρθηκε να πληρώσει περισσότερα για να μπορέσει να έχει την απαραίτητη στήριξη στα μαθήματα, το προσωπικό – όπως καταγγέλλουν – πρότεινε να επιστρέψουν στη Μέση Ανατολή για την ευημερία των παιδιών.

Στη καταγγελία του, ο ίδιος κάνει λόγο για «τοξικό περιβάλλον» που έκανε την κόρη του να νιώθει πως όλοι τη «μισούν». Μέλος του προσωπικού, όπως είπε, της φώναξε να καθίσει γιατί είχε αργήσει, ενώ πολλές φορές είχε περιμένει ώρα έξω πριν ανοίξουν τις πύλες για να μπει.

Ο πατέρας δήλωσε στον Guardian πως αποτέλεσμα της συμπεριφοράς που δέχτηκε η κόρη του, ήταν ο ίδιος και η οικογένειά του να φύγουν από τη Βρετανία και να βρουν ένα καλύτερο σχολείο στη Μέση Ανατολή για την 5χρονη και τον 3χρονο γιο τους.

Πηγές από τις βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες επιβεβαίωσαν πως ο Dean ήταν εκ των πιο σημαντικών κατασκόπων της χώρας και οι πληροφορίες που συγκέντρωνε μεταφέρονταν απευθείας στον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, όπως και στη CIA και Αμερικανούς προέδρους.

Μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Διδύμους Πύργους, βοήθησε τις δυτικές Υπηρεσίες να εντοπίσουν βάσεις της Αλ Κάιντα, αλλά και αποθήκες όπλων και κρησφύγετα στο Αφγανιστάν, ενώ εργαζόταν ως μυστικός πράκτορας στην τρομοκρατική οργάνωση.

Οι πληροφορίες του οδήγησαν, επίσης, στη δολοφονία του επικεφαλής της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία και την αποκάλυψη σχεδίου για τοποθέτηση χημικής βόμβας στο μετρό της Νέας Υόρκης το 2003.

Δύο Βρετανοί μυστικοί πράκτορες, που είχαν εργαστεί μαζί του, δήλωσαν σοκαρισμένοι που ο Dean και η σύζυγός του Saadia είχαν εγκαταλείψει τα σχέδια τους να εγκατασταθούν μόνιμα στη Βρετανία.

Ο ένας σημείωσε, μάλιστα, πως η Βρετανία έχει «μόνιμο χρέος» στον Dean, που διακινδύνευε τη ζωή του για να μπορέσει να υπερασπιστεί το ιδεώδες της Δημοκρατίας.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σχετική έρευνα για το εάν το σχολείο έκανε διακρίσεις κατά της 5χρονης κόρης του. Εάν τελικά αποδειχθούν αληθή τα λεγόμενά του, τότε η κυβέρνηση της Σκωτίας μπορεί να επιβάλει αυστηρούς όρους στο σχολείο, καλώντας το να συνταχθεί με τις σχετικές πολιτικές.

Το ίδιο το σχολικό ίδρυμα επεσήμανε πως «αμφισβητεί ρητά» τις καταγγελίες και δήλωσε βέβαιο πως η έρευνα θα αποδείξει την αλήθεια.