Κόσμος

«Σκοτώθηκε» ο Τραμπ με δημοσιογράφο του CNN

Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα αποτελέσματα για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ έχουν ανακοινωθεί, με τον Ντόναλντ Τραμπ να κερδίζει κάποια πράγματα, να χάνει κάποια άλλα και τις ΗΠΑ να μοιάζουν διχασμένες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο και τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς καλά. Μπορεί ο ίδιος στην αρχή να παρουσίαζε τα οφέλη του κόμματός του στις ενδιάμεσες εκλογές, κάνοντας αρκετές συγκρίσεις τόσο με τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, όσο και με προηγούμενους αμερικανούς προέδρους, ωστόσο κάποια στιγμή τα αίματα… άναψαν!

Είναι η στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώνει την απάντησή του σε ερώτηση που του έθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος του CNN, Jim Acosta.

Και το κάνει με αρκετό… δηλητήριο, αφού λέει: «Νομίζω ότι πρέπει να με αφήσεις να κάνω εγώ κουμάντο στην χώρα κι εσύ να κάνεις κουμάντο στο CNN. Αν το έκανες καλά, τα «νούμερά» σας θα ήταν πολύ καλύτερα«!

Τραμπ

Απίστευτος καυγάς!

Από εκείνη την στιγμή, ο Jim Acosta αντιλαμβάνεται πως ο… χρόνος του τελειώνει και ξεκινά να ζητά μια ακόμη ερώτηση, την ώρα που ο Τραμπ τον αγνοεί και «δείχνει» ήδη τον επόμενο δημοσιογράφο για να του απευθύνει ερώτηση.

«Αρκετά, αρκετά, αρκετά» λέει ο Τραμπ ενώ ο Acosta εξακολουθεί να ζητά μια ακόμη ερώτηση, καταφέρνοντας να πει και να ακουστεί: «Θέλω να ρωτήσω για την έρευνα για την Ρωσία.Ανησυχείτε για…».

Την ίδια ώρα μια γυναίκα προσπαθεί να του πάρει το μικρόφωνο (!) και ο Τραμπ τον διακόπτει: «Δεν ανησυχώ για τίποτα σχετικά με την ρωσική έρευνα γιατί είναι μια απάτη. Αρκετά! Κατέβασε το μικρόφωνο«!

Ο Acosta εξακολουθεί να ρωτά κι έτσι ο Τραμπ απηυδισμένος ξεκινά να απομακρύνεται από το βήμα!

Ενώ τελικά η γυναίκα παίρνει το μικρόφωνο από τον Acosta, ο Τραμπ επανέρχεται και λέει:

«Το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται που σε έχει να δουλεύεις γι’ αυτούς! Είσαι ένας αγενής, απαίσιος άνθρωπος, δεν θα έπρεπε να δουλεύεις για το CNN! Είσαι πολύ αγενής. Ο τρόπος με τον οποίο φέρεσαι στην Σάρα Χάκαμπι είναι τραγικός. Δεν θα έπρεπε να φέρεσαι στους ανθρώπους έτσι«!

Η τελευταία αναφορά σχετίζεται με τις κατά καιρούς σφοδρές κόντρες που έχει ο Acosta με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.

Ο Τραμπ… είχε κι άλλα να πει!

Εδώ να σημειωθεί πως όταν ο Τραμπ… τέλειωσε το κράξιμο στον Acosta, ο δημοσιογράφος που πήρε πια τον λόγο έσπευσε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του από το CNN με τον αμερικανό πρόεδρο να έχει «πληρωμένη απάντηση»: «Λοιπόν δεν είμαι και ο δικός σου μεγαλύτερος οπαδός για να είμαι ειλικρινής! Δεν είσαι ο καλύτερος!Τραμπ

Ο Acosta όμως… ακάθεκτος! Συνέχιζε να μιλά χωρίς καν να έχει μικρόφωνο με τον Τραμπ να του λέει να κάτσει κάτω και να τον κατηγορεί για fake news χαρακτηρίζοντας τόσο τον ίδιο όσο και το CNN «εχθρούς του λαού»!

Δείτε το… μακελειό στον Λευκό Οίκο μεταξύ Τραμπ και Acosta

Και δεύτερο επεισόδιο!

Η δημοσιογράφος Γιαμίσε Αλκιντορ του PBS NewsHour που τον ρώτησε για τους λευκούς εθνικιστές που ενθαρρύνονται από τον Τραμπ που χαρακτηρίζει τον εαυτό του έναν «εθνικιστή», ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δήλωσε προσβεβλημένος.

«Αυτό είναι μια ρατσιστική ερώτηση», της απάντησε. Παράλληλα χλεύασε Ρεπουμπλικάνους υποψηφίους που κράτησαν απόσταση από τον ίδιο κατά την προεκλογική εκστρατεία λόγω των ανησυχιών τους ότι τα διχαστικά μηνύματα του Τραμπ για την μετανάστευση θα απομακρύνουν ψηφοφόρους. Δεν παρέλειψε δε να επαινέσει μια ακόμη φορά τον εαυτό του. «Πιστεύω ότι είμαι ένας ηγέτης υψηλού ήθους και αγαπώ τη χώρα μου»

Πηγή: newsit

Όλη η επικαιρότητα