Πολιτική

Σκουρλέτης: «Άγνωστο αν θα κλείσει η αξιολόγηση τον Σεπτέμβριο»

skourletis_2.jpg
«Άγνωστο αν θα κλείσει η αξιολόγηση πριν τον Σεπτέμβριο» δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ο κ. Σκουρλέτης απέφυγε να δεσμευθεί για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ακόμα και πριν τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι τον Ιούλιο η χώρα μας θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω ωρίμανσης ομολόγων.

«Απευχόμαστε να φτάσει ως εκεί» και εργαζόμαστε για επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό, προσέθεσε μιλώντας στο Star.

Ο κ. Σκουρλέτης ξεσπάθωσε πάντως κατά των δανειστών για το θέμα πώλησης μέρους της ΔΕΗ, ισχυριζόμενος ότι αρκετά από τα στελέχη των τεχνικών κλιμακίων εκπροσωπούν εγχώρια και ευρωπαϊκά συμφέροντα που εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις ή αποδείξεις.

Σόιμπλε και ΔΝΤ δεν μπορούν να θέτουν όρους στην ελληνική Βουλή

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχουν το δικαίωμα να θέτουν όρους όσον αφορά το πόσοι βουλευτές θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα στην ελληνική Βουλή, δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, λίγες ημέρες αφότου ο ίδιος ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία για το πακέτο της δεύτερης αξιολόγησης.

«Δεν έχουν δικαίωμα να βάζουν όρους», τόνισε, μολονότι η δήλωση του γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι πρέπει να βρεθεί φόρμουλα που θα εγγυάται τήρηση των συμφωνηθέντων και μετά τις επόμενες εκλογές συμπίπτει σε ένα βαθμό με τις θέσεις του κ. Σκουρλέτη.

O υπουργός σημείωσε ότι η γραμμή Σόιμπλε καταδεικνύει καθεστώς περιορισμένης ελευθερίας, τόσο για τη νυν κυβέρνηση όσο και για τις προηγούμενες.

Παρά ταύτα, ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι ζητά από την κυβέρνηση να δεχτεί ό,τι ζητούν οι πιστωτές αλλά ταυτόχρονα αρνείται αν ψηφίσει τα μέτρα που φέρνει η αξιολόγηση.

«Υιοθετώ την κουβέντα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ότι πρόκειται για τζάμπα μάγκα», είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Όλη η επικαιρότητα