Ηλεία Πολιτική

Σκυλακάκης: Σύμμαχος για τις λύσεις στα προβλήματα της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις έκαναν χθες, μετά το τέλος της παρέλασης στον Πύργο, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης και ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος…

«Είχα την ευκαιρία  να παρακολουθήσω μια εξαιρετική παρέλαση και να συζητήσουμε με τις αρχές του τόπου για την πορεία της Ηλείας ενός νομού που αξίζει πολύ περισσότερα από την κατάσταση που βρίσκεται. Τα πυρόπληκτα δάνεια θα τα δούμε με τους τοπικούς επιχειρηματικούς συλλόγους και το Επιμελητήριο στην Αθήνα. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα και θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Για το Πάτρα – Πύργος είναι απολυτή δέσμευση μας να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό. Τα νεότερα γύρω από το έργο είναι αρμοδιότητα του υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή που πιστεύω σε πολύ σύντομο χρόνο θα μπορέσει να παρουσιαστεί η λύση που θα επιλεχθεί για να προχωρήσει το Πάτρα – Πύργος. Για τα υπόλοιπα του Ταμείου Μολυβιάτη είναι ένα θέμα που πρέπει να εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών αλλά άπτεται και άλλων υπουργείων και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω κάτι περισσότερο. Πιστεύω όμως πως είναι κάτι που πρέπει να δει η Κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Αντωνακόπουλος:

«Αρχές και λαός γιόρτασαν με υπερηφάνεια την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Παρακολουθήσαμε μια λαμπρή παρέλαση και αξίζουν συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες. Το βιβλίο της Ιστορίας της Ελλάδας είναι ανοιχτό ακόμα. Η συνάντηση μας με τον υπουργό άνοιξε μια χαραμάδα αισιοδοξίας για τα πυρόπληκτα δάνεια και για τα υπόλοιπα θέματα του παραδώσαμε σχετικό φάκελο ενημέρωσης. Για τα πυρόπληκτα θεωρώ ότι θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων που πιστεύω ότι θα ανοίξει πάλι γι` αυτή την περίπτωση. Οι θεσμοί πιέζουν για τα συγκεκριμένα δάνεια και νομίζω η ένταξη τους στις 120 δόσεις θα είναι μια ανάσα για κάποια χρόνια για τις επιχειρήσεις. Από εκεί και πέρα είναι και θέμα της πραγματικής οικονομίας. Αν η οικονομία δεν πάρει μπροστά όσα δάνεια και να παίρνουμε θα είμαστε καταχρεωμένοι».

Όλη η επικαιρότητα