Κόσμος

Σοκ από επεισόδιο αστυνομικής βίας σε βάρος τρανς γυναίκας

Ακούστε το άρθρο

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ένα βίντεο που έχει δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες με τον άγριο ξυλοδαρμό μίας τρανς γυναίκας από αστυνομικούς στο Μιλάνο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για μία 41χρονη τρανς γυναίκα από τη Βραζιλία και σύμφωνα με το ερασιτεχνικό βίντεο που έχει έρθει στη δημοσιότητα, το περιστατικό αστυνομικής βίας έγινε κοντά στο πανεπιστήμιο Μποκόνι του Μιλάνου, στη Βόρειο Ιταλία.

Το βίντεο έχει γίνει viral στα social media και δείχνει ξεκάθαρα τέσσερις αστυνομικούς της τοπικής αστυνομίας του Μιλάνου να προσπαθούν να ακινητοποιήσουν την γυναίκα, χτυπώντας την πολλές φορές στο κεφάλι και στα πλευρά.

Σοκ από το βίντεο

Την ίδια στιγμή, όπως φαίνεται και από το βίντεο, η γυναίκα δεν αντιστέκεται καν παρά μόνο αμύνεται.

Η τοπική αστυνομία του Μιλάνου πραγματοποιεί έρευνα για να διαλευκάνει το περιστατικό.

Σ΄τμφωνα με το in.gr κατά της 41χρονης υποβλήθηκε μήνυση για αντίσταση σε αστυνομικό ενώ το περιστατικό έχει προκαλέσει σφοδρότατες αντιδράσεις. Ο δήμαρχος του Μιλάνο, Μπέπε Σάλα έκανε λόγο για σοβαρή υπόθεση και η γερουσιάστρια Ιλάρια Κούκι, αδελφή του Στέφανου Κούκι, ενός νεαρού άντρα που σκοτώθηκε το 2009 ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση, προανήγγειλε πως θα φέρει την υπόθεση στην προσοχή της Ιταλικής Ολομέλειας.

Όλη η επικαιρότητα