Κόσμος

Σοκ στη Γερμανία: Ζευγάρι εξέδιδε σε παιδεραστές τον μικρό γιο του

Ακούστε το άρθρο

Μια Γερμανίδα καταδικάστηκε την Τρίτη σε 12 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη επειδή κακοποιούσε σεξουαλικά και εξέδιδε στο σκοτεινό διαδίκτυο τον γιο της μαζί με τον σύντροφό της, έναν γνωστό στις αρχές παιδεραστή, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή και ερωτηματικά για ενδεχόμενη αμέλεια των αρχών.

Επί περισσότερα από δύο χρόνια –από τον Μάιο του 2015 ως τον Αύγουστο του 2017– η Μπέριν Τάχα, 48 ετών, και ο σύντροφός της Κρίστιαν Λάις, 39 ετών, ένα ζευγάρι άνεργων Γερμανών, πρότειναν έναντι αμοιβής σε παιδεραστές να κακοποιούν το αγόρι μέσω του σκοτεινού διαδικτύου.

Το δικαστήριο του Φράιμπουργκ καταδίκασε τη μητέρα σε 12 χρόνια και έξι μήνες κάθειρξη. Ο σύντροφός της και πατριός του αγοριού καταδικάστηκε σε 12 χρόνια, όμως οι αρχές πρόκειται να λάβουν μέτρα ώστε να καθυστερήσει όσο περισσότερο γίνεται η απελευθέρωσή του.

Η μητέρα του αγοριού, το οποίο είναι τώρα 10 ετών και έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, δεν εξήγησε ποτέ τις πράξεις της.

Επίσης το ζευγάρι πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 42.500 ευρώ στο αγόρι και σε ένα τρίχρονο κορίτσι, το οποίο επίσης κακοποιούσε σεξουαλικά.

Ο δικηγόρος της μητέρας προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στον σύντροφό της, εξηγώντας ότι «εξαρτιόταν» από αυτόν. Όμως το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό, επισημαίνοντας ότι αν και αρχικός στόχος της Μπέριν Τάχα ήταν να κρατήσει τον σύντροφό της, στη συνέχεια ενθάρρυνε τις δραστηριότητες αυτές «για οικονομικούς σκοπούς», όπως εξήγησε ο δικαστής Στέφαν Μπούργκελιν.

Επεσήμανε εξάλλου ότι η Τάχα κακοποιούσε σεξουαλικά και ένα κοριτσάκι το οποίο πρόσεχε.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2017 έπειτα από ανώνυμη καταγγελία. Στη συνέχεια ο πατριός του αγοριού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους, παραδέχθηκε τις πράξεις του, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη κάποιων πελατών του: τεσσάρων Γερμανών, ενός Ελβετού και ενός Ισπανού.

Εκτός από το ζευγάρι τέσσερις ακόμη άνδρες έχουν καταδικαστεί τις τελευταίες εβδομάδες για την υπόθεση αυτή σε ποινές έως και οκτώ χρόνια κάθειρξη.

Τη Δευτέρα καταδικάστηκε ο 33χρονος Ισπανός Χαβιέρ Γκονζάλεθ Ντίαθ σε δέκα χρόνια κάθειρξη για την κατ’ επανάληψη σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού, πράξεις τις οποίες μάλιστα βιντεοσκοπούσε.

Ο άνδρας αυτός πλήρωσε 10.000 ευρώ το ζευγάρι και ταξίδεψε τουλάχιστον τέσσερις φορές από την Ισπανία ως το Φρίμπουργκ για να κακοποιήσει το αγόρι.

Οι αστυνομικοί ελπίζουν ότι αυτή η υπόθεση θα τους επιτρέψει να συλλάβουν και άλλους παιδεραστές, βασιζόμενοι κυρίως στα βίντεο και τις φωτογραφίες που έχουν αναρτήσει στο Darknet οι συλληφθέντες.

Στο μεταξύ οι κοινωνικές υπηρεσίες του κρατιδίου της Βάδης- Βιρτεμβέργης δέχονται σφοδρές επικρίσεις για την υπόθεση, όπως και η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Ο Λάις είχε καταδικαστεί το 2010 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για παιδεραστία και του είχε απαγορευθεί να έρχεται σε επαφή με παιδιά.

Παρόλα αυτά ζούσε στο ίδιο σπίτι με την Τάχα και τον γιο της, ενώ παρά τις καταγγελίες οι αρχές δεν είχαν αναλάβει δράση.

Εξάλλου οι κοινωνικές υπηρεσίες πήραν προσωρινά το αγόρι από το ζευγάρι, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας του.

«Η υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε με αυτή την απόφαση. Ρίχνει φως στις αποτυχίες του δικαστικού συστήματος και αξιωματούχων, από τις οποίες πρέπει να μάθουμε», εκτίμησε ο Γιοχάνες- Βίλχελμ Ρέριγκ, αρμόδιος της γερμανικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας εναντίον των παιδιών

ΠΗΓΗ: news247

Όλη η επικαιρότητα