Κόσμος

Σοκ στον Καναδά: Ανθρωποκυνηγητό κι ένας 73χρονος νεκρός για μια μάσκα!

Ακούστε το άρθρο

Ένα απίστευτο περιστατικό, που κατέληξε στο θάνατο ενός 73χρονου από αστυνομικά πυρά, σοκάρει τις τελευταίες ώρες τον Καναδά. Όλα έγιναν για μια μάσκα!

Ο 73χρονος άνδρας έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς, οι οποίοι τον καταδίωξαν και τον εντόπισαν στο σπίτι του στην επαρχία του Οντάριο του Καναδά, γιατί αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και επιτέθηκε σε υπάλληλο που του το ζήτησε.

Όλα έγιναν, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση του Καναδά (CBC), σε ένα παντοπωλείο στην επαρχία του Οντάριο. Σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας, ο 73χρονος μπήκε στο παντοπωλείο χωρίς μάσκα και όταν υπάλληλος του καταστήματος απαίτησε να φορέσει μια, όπως ορίζει ο νόμος λόγω του κορονοϊού, του επιτέθηκε!

Ο 73χρονος αρνήθηκε, σύμφωνα με μια υπάλληλο του καταστήματος και τράπηκε σε φυγή μετά το συμβάν, το οποίο καταγράφηκε σε χωριό που απέχει περίπου 200 χιλιόμετρα από το Τορόντο.

Περιπολικό που τον καταδίωξε μπόρεσε να καταγράψει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του προτού σταματήσει το κυνηγητό για να μη θέσει σε κίνδυνο τη ζωή άλλων πολιτών.

Λίγη ώρα αφού έφθασαν στο σπίτι του 73χρονου άνδρα, δύο αστυνομικοί ενεπλάκησαν σε ανταλλαγή πυρών μαζί του, ανέφερε η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας του Οντάριο.

Ο ηλικιωμένος τραυματίστηκε από τα αστυνομικά πυρά και υπέκυψε λίγη ώρα μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «ένα ημιαυτόματο τουφέκι κι ένα πιστόλι», κατά την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, η οποία κατέσχεσε τα υπηρεσιακά όπλα των δύο αστυνομικών που ενεπλάκησαν.

Αναμένεται να γίνει νεκροψία-νεκροτομή στο πτώμα του 73χρονου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα