Κόσμος

Σοκαριστικά πλάνα: Αστυνομικός κακοποιεί κοπέλα σε παραλία μετά από αλκοτέστ

Ακούστε το άρθρο

Η 20χρονη αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για αντίσταση κατά των Αρχών, ωστόσο η ίδια δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των ενστόλων που την κακοποίησαν

Οι αρχές του New Jersey έδωσαν στη δημοσιότητα περιστατικό βίαιης προσαγωγής σε παραλία του Wildwood, που έλαβε χώρα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Οι αμερικανοί γιόρταζαν μάλιστα την Ημέρα Μνήμης των Πεσόντων (Memorial Day), η οποία είναι αφιερωμένη στην μνήμη των στρατιωτών που έπεσαν στο πεδίο της μάχης για την πατρίδα. Έτσι, βρίσκονταν σε “μίνι” διακοπές και είχαν κατακλύσει τις παραλίες.

Το βίντεο της σύλληψης που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Jersey μέσω του δικτύου cbsnews, απεικονίζει τη στιγμή κατά την οποία ένας αστυνομικός επιτίθεται βίαια και γρονθοκοπεί μία νεαρή κοπέλα ονόματι Emily Weinman. Η Weinman είναι 20 ετών και ελέγχθηκε για παράνομη κατανάλωση αλκοόλ.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η νεαρή αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις Αρχές, με τον δικηγόρο της 20χρονης να αναφέρει πως οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατάχρηση εξουσίας. Η κοπέλα, έγραψε στο Facebook πως βρισκόταν στην παραλία με την κόρη της και φίλους και δεν είχε καταναλώσει κανένα αλκοολούχο ποτό.

Στα πλάνα καταγράφονται τα όργανα της τάξης να την ελέγχουν με συσκευή αλκοτέστ, ενώ η Weinman αρνήθηκε να αναφέρει τα στοιχεία της, κάτι που προκάλεσε και την βίαιη αντίδρασή τους. Η κοπέλα αναμένεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για αντίσταση κατά των Αρχών, ωστόσο η ίδια δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον των ενστόλων που την κακοποίησαν. Για την ώρα οι αστυνομικοί έχουν τεθεί πάντως σε διαθεσιμότητα.

Ο δήμαρχος του Wildwood αρνήθηκε να σχολιάσει τη χρήση βίας λέγοντας ότι δεν γνώριζε όλη την ιστορία. Εξέφρασε πάντως την απογοήτευσή του για το γεγονός πως “νέα παιδιά καταναλώνουν αλκοόλ στις παραλίες δημοσίως”. Αναμένεται να προβεί σε νέες δηλώσεις. Σημειώνεται πως στις παραλίες του Wildwood απαγορεύεται η δημόσια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα