Κόσμος

Σοκαριστικό βίντεο – Έτσι οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους και τους βάζουν σε καραντίνα στην Κίνα

Από τα μεγάφωνα πληροφορούνται ότι πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους και να μεταφερθούν σε κέντρα απομόνωσης.
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες άνθρωποι σε ένα χωριό κοντά στο κινεζικό λιμάνι Tianjin διατάχθηκαν να μπουν σε καραντίνα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους κατοίκους σε δρόμους και σε λεωφορεία καθώς οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να εφαρμόζουν την αυστηρή Covid Zero πολιτική της χώρας για τα νέα κρούσματα.

Οι κάτοικοι του χωριού Liuanzhuang στο βόρειο Tianjin έλαβαν εντολή τη Δευτέρα να μαζέψουν τα πράγματά τους και να προετοιμαστούν για να μεταφερθούν σε κέντρα απομόνωσης, όπως ακούγεται να λέει μια φωνή από ένα μεγάφωνο σε ένα από τα βίντεο.Προηγουμένως είχαν εντοπιστεί δεκάδες κρούσματα Covid-19 σε αυτή την περιοχή. Πλάνα που κοινοποιήθηκαν σε δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Weibo και το Twitter έδειχναν ανθρώπους να κρατούν ή να σέρνουν αποσκευές, να περπατούν προς τα λεωφορεία ή να περιμένουν στην ουρά.

Η πόλη πραγματοποίησε μια εκστρατεία μαζικών τεστ την Κυριακή, φέρνοντας στο φως 22 θετικά κρούσματα, τα περισσότερα από αυτά στην περιοχή Beichen, όπου βρίσκεται το χωριό Liuanzhuang. Η Tianjin ανέφερε 55 τοπικές μολύνσεις την Τρίτη.

Υπολογίζεται ότι μεταξύ 10.000 και 30.000 κάτοικοι του χωριού τέθηκαν σε καραντίνα, σύμφωνα με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλη η επικαιρότητα