WEB tv Ελλάδα Κόσμος

Σοκάρουν οι εικόνες με την κοκαΐνη στο Εκουαδόρ – Αρνείται κάθε εμπλοκή ο γιος της πασίγνωστης αστρολόγου

Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Δευτέρα, 19.11.2018, αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της 3ης Ειδικής Ανακρίτριας ούτως ώστε να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στο διεθνές κύκλωμα με την κοκαΐνη, που εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες κινήσεις της αμερικανικής DEA, της ΕΛΑΣ και αστυνομικών Αρχών κυρίως στη Λατινική Αμερική.

Τι λένε οι κατηγορούμενοι

Οι τρεις συλληφθέντες, θεωρούνται από τις Αρχές ως ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, η οποία ετοιμαζόταν να μεταφέρει κοκαΐνη σε τεράστιες ποσότητες από τον Ισημερινό στην Αυστραλία.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και σε σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Οι άνθρωποι που κατηγορούνται για το κύκλωμα με την κοκαΐνη, κρατούνται στη ΓΑΔΑ. Ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για τις απολογίες τους, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- ο ένας από αυτούς αρνείται όσα του αποδίδονται στο κατηγορητήριο για διακίνηση ναρκωτικών. Οι άλλοι δύο φέρονται να επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς, δικαίωμα σιωπής.

Νόμιζε ότι θα μεταφέρει… κακάο, όχι κοκαΐνη!

Ο κατηγορούμενος που απάντησε σε ερωτήσεις των αστυνομικών, ιδιοκτήτης καφετέριας και γιος γνωστής αστρολόγου, φέρεται να ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του στην οργάνωση ήταν ότι ταξίδεψε στο Εκουαδόρ για μεταφορά κακάο.

Υποστηρίζει πως του ζητήθηκε από αυτούς που συνάντησε, ως χάρη, να φωτογραφίσει ένα σκάφος και να δώσει τις φωτογραφίες στον αλβανικής καταγωγής, νυν συγκατηγορούμενο του, αλλά και να του προτείνει κάποιον σκίπερ. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι τον πίεζαν να βρει δικηγόρο και να τους φτιάξει «ελληνικά χαρτιά». Ακόμη, φαίρεται να είπε πως όταν γύρισε στην Ελλάδα άρχισε να απομακρύνεται από αυτούς, καθώς άρχισε να υποψιάζεται πως με το επίμαχο σκάφος δεν θα μεταφέρονταν κακάο αλλά… κοκαΐνη. Το ίδιο, όπως υποστηρίζει, του συνέστησε και ο συγκατηγορούμενος του, έμπορος αυτοκινήτων, με τον οποίο συνεργαζόταν.

Δείτε τα αποσπάσματα από την απολογία του γιου της γνωστής αστρολόγου

Χαμός στα μέσα ενημέρωσης του Εκουαδόρ για το κύκλωμα με την κοκαΐνη!

Εδώ να σημειωθεί πως η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ του Εκουαδόρ, τα οποία μάλιστα μετέδωσαν και εικόνες από την τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών που βρέθηκαν στο σκάφος!

κοκαΐνη

Δείτε τις εικόνες με την κοκαΐνη που βρήκαν οι Αρχές

Τι υποστηρίζει ο γιος της πασίγνωστης αστρολόγου

Από την πλευρά του, ο γιος της πασίγνωστης αστρολόγους που κατηγορείται για την υπόθεση με την κοκαΐνη, υποστηρίζει, μέσω του συνηγόρου του, κ. Σπύρου Βλάση, πως δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή του.

Η πλευρά του υποστηρίζει πως όπως φαίνεται και στο παρακάτω διαβιβαστικό, ο ρόλος του ήταν βοηθητικός και δεν γνώριζε τίποτα για κοκαΐνη, αλλά φέρεται να υποστηρίζει πως μετέβη στο Εκουαδόρ για επιχειρηματικούς σκοπούς και συγκεκριμένα για την μεταφορά κακάο, όπως προαναφέραμε και παραπάνω.

Δείτε το διαβιβαστικό

κοκαΐνη

Αναλυτικά όσα λέει στο newsit.gr ο συνήγορος του γιου της αστρολόγου

Αναλυτικά ο κ. Σπύρος Βλάσης τονίζει στο newsit.gr:

“Βεβαίως έχω μιλήσει (σ.σ. με τον γιο της αστρολόγου) από την ημέρα της σύλληψης συναντηθήκαμε. Έχουμε λάβει αντίγραφα της δικογραφίας ως νομικοί ως υπερασπιστές πραγματικά έχουμε εκπλαγεί. Μιλάμε για μια δικογραφία φανταστείτε 15 σελίδων συνολικά. Μια δικογραφία ανύπαρκτη σε αποδεικτικά στοιχεία.

Ανύπαρκτη μάλλον σε οποιοδήποτε στοιχείο δηλαδή δεν υπάρχει έστω ένα στοιχείο το οποίο να συνδέει οποιονδήποτε με οποιαδήποτε πράξη που έχει συμβεί στο Εκουαδόρ και έστω να λέγαμε ότι ναι υπάρχει αυτό το στοιχείο αλλά είναι αδύναμο. Είναι θετική βέβαια η έκπληξη μας διότι στις πέντε σελίδες του διαβιβαστικού της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής υπάρχουν δυο καταθέσεις μαρτύρων αστυνομικών όπως σας το λέω και ουδέν άλλο. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο. Η θέση του εντολέα μου είναι σαφής. Και η καθημερινότητα του και ο τρόπος ζωής του, ο τρόπος δράσης του αποδεικνύει ότι ουδεμία σχέση έχει με άδικες πράξεις. Αρνείται οποιαδήποτε σχέση, συμμετοχή η με διακινήσεις με σκάφη που διακινούν οτιδήποτε παράνομο. Είναι ένας άνθρωπος που καθημερινά αγωνίζεται επιχειρηματικά να επιβιώσει. Γνωστός στην κοινωνία την αθηναϊκή. Ένα πραγματικά καλό παιδί.Αξία έχει ότι δημιουργήθηκε μια ολόκληρη εικόνα έγιναν δημοσιεύσεις στα μέσα, διασύρθηκαν πρόσωπα. Σας μιλάω ειλικρινά με μια δικογραφία ανύπαρκτη”.

κοκαΐνη
Ο κ. Σπύρος Βλάσης

Ο συνήγορός του συνεχίζει, κάνοντας λόγο και για τον συγκατηγορούμενο του πελάτη του για την υπόθεση με την κοκαΐνη: “Βεβαίως και γνωρίζονται (σ.σ. με τον 63χρονο) και μάλιστα βεβαίως και αποδέχεται ότι έχει κάνει ένα ταξίδι στο Εκουαδόρ.

Έχει θέση όμως συγκεκριμένη ότι το ταξίδι στο Εκουαδόρ αφορούσε εισαγωγή κακάο από τη χώρα αυτή στην Ελλάδα με έγγραφα σε ανύποπτο χρόνο με σουπερμάρκετ ελληνικά με τα οποία είχε έρθει σε επαφή για να μπορέσει να διοχετεύσει ο,τι προϊόν θα εισήγαγε.

Δέχεται ότι έχει πάει, δέχεται ότι πράγματι έχει δει το σκάφος. Αυτό το έχει ήδη δηλώσει δηλαδή κατά την κατάθεση που έδωσε στις αστυνομικές αρχές. Όμως από εκεί και πέρα σας λέω ειλικρινά ότι δεν έχει καμία γνώση για οποιαδήποτε μεταφορά. Αυτό είναι δεδομένο.

Δεν υπάρχει και στοιχείο που να τον συνδέει (σ.σ. με την υπόθεση με την κοκαΐνη). Πραγματικά είναι πολύ σημαντικό ότι η συμμετοχή του εντολέα μου είναι ότι θα έβλεπε ένα σκάφος η έστω το συγκεκριμένο ώστε να το επιλέξει για να βρει τον σκίπερ δηλαδή κάποιον που να το κυβερνήσει και να δει για τα χαρτιά του και γενικά να δει  αν είναι κατάλληλο.

Δεν έχει καμία σχέση ούτε σε επίπεδο σπουδών αλλά ούτε και σε επίπεδο πρακτικό. Δεν έχει καμία γνώση δηλαδή και εκ αυτού του λόγου είναι μια κατηγορία η οποία πραγματικά δεν έχει σχέση μαζί της. Όμως θα ήθελα να σας πω ότι η συμμετοχή που του αποδίδουν είναι βοηθητική δηλαδή η συμμετοχή του εντολέα μου είναι αυτή. Φέρεται να έχει πάει να δει το σκάφος για να το επιλέξει και να φροντίσει να το επανδρώσει με πλήρωμα ώστε να μπορεί να ταξιδέψει.

Αυτή είναι η συμμετοχική του απόδοση ευθύνης από το διαβιβαστικό της Ασφαλείας. Ακούστε ακριβώς ποια είναι η δική του θέση. Είδε το σκάφος το φωτογράφισε και έφυγε τέλος. Θα έλεγα ότι είναι και φίλοι (σ.σ. με τον 63χρονο) συνεργάζονται. Η δουλειά που μου είπε η εισαγωγή που ήθελε να κάνει από το Εκουαδόρ ήταν δουλειά που θα έκανε με τον 63χρονο”.

Την ίδια ώρα, δηλώσεις έκανε και ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου.

κοκαΐνη
Ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου

Είναι ο συνήγορος του άλλου κατηγορουμένου, του εμπόρου αυτοκινήτων ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει πελατολόγιο… γεμάτο επώνυμους Αθηναίους.

Σύμφωνα με τον κ. Κεχαγιόγλου, ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες…

Όλη η επικαιρότητα