Events Αχαϊα

Σοκολατοπόλεμος στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας [ΦΩΤΟ]

Ακούστε το άρθρο

Στο κέντρο της πόλης, όπου ντόπιοι και επισκέπτες με χαρούμενη διάθεση, πλατιά χαμόγελα και την αδημονία τους να κορυφώνεται για τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου, που θα αρχίσει στις 18.00, ο σοκολατοπόλεμος, το πιο γλυκό έθιμο του Πατρινού Καρναβαλιού έκανε αισθητή την παρουσία του το μεσημέρι του Σαββάτου ακολουθώντας τη διαδρομή: Αγίου Ανδρέου – Αράτου – Μαιζώνος –Πλατεία Γεωργίου Α΄ (κάτω μέρος)-Μαιζώνος- Γούναρη -Κορίνθου-Πλατεία Γεωργίου Α΄(πάνω μέρος)–Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου Α΄ (κάτω μέρος)-Μαιζώνος-Πατρέως- Όθωνος Αμαλίας μέχρι την Γούναρη. Τα οχήματα των σοκολατοριχτών συνοδεύονταν από τους Στρατηγούς και το τζιπ τους.

Δυο δυναμικά δρώμενα με τη σφραγίδα των σοκολατοριχτών έγιναν στο  ξενοδοχείο «Αστήρ» και στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου Α΄ στη συμβολή με την οδό Γεροκωστοπούλου όπου τα οχήματα Στρατηγών και σοκολατοριχτών στάθμευσαν επί αρκετή ώρα προκαλώντας τις θερμές εκδηλώσεις του κοινού.

Ο αναλλοίωτος και εξαιρετικά ανθεκτικός στο πέρασμα του χρόνου σοκολατοπόλεμος με τις γνωστές συναρπαστικές ρίψεις σοκολατών  από τους συλλόγους «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» έδωσε χρώμα στο κέντρο της Πάτρας με τους σοκολατορίχτες από το όχημά τους να προσφέρουν ευθυμία και να προγλυκαίνουν τον κόσμο ενόψει της ποδαράτης παρέλασης.

To Καλό Καρναβάλι είναι πάντα το Γλυκό Καρναβάλι! Και για αυτό εγγυώνται με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο οι σοκολατορίχτες που … κρατούν το έθιμο καλά!

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.

Πηγή: patrastimes

Όλη η επικαιρότητα