Ηλεία

Σωκράτης Μάλαμας: Άφησε εποχή στο Κάστρο Χλεμούτσι!

Ακούστε το άρθρο

Μουσικά διαμάντια φέτος στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης..

 

Η κάθε εκδήλωση του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης είναι μια αξέχαστη εμπειρία για όσους ακολουθούν το πρόγραμμά του. Από την πρώτη κιόλας στιγμή οι εκδηλώσεις του γέμισαν ασφυκτικά με τις Μεσαιωνικές Νύχτες Καλοκαιριού και το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου του Γιώργου Βούκανου. Αρχές Αυγούστου η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου  βούλιαξε κυριολεκτικά το Λιμάνι της Κυλλήνης και την Δευτέρα το βράδυ η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα άφησε εποχή.

Ο μεγάλος τραγουδοποιός ξεσήκωσε τους χιλιάδες φίλους του στο Κάστρο Χλεμούτσι και θύμισε ότι είχε ξανατραγουδήσει στο ίδιο μέρος μαζί με τον αείμνηστο Νίκο Παπάζογλου το 1981! Μια συναυλία που διήρκεσε κοντά στις 4 ώρες και με την Ιουλία Καραπατάκη κοντά του χάρισε απλόχερα τα τραγούδια του.

Ο Σωκράτης Μάλαμας ευχαρίστησε το κοινό αλλά και τον Γιώργο Βούκανο στο τέλος της συναυλίας αυτής, που ήταν ένα αληθινό μουσικό Καρτ Ποστάλ, που θα κουβαλάμε όλοι κοντά μας από αυτό το καλοκαίρι. Σειρά έχει ο μεγάλος ερμηνευτής Βασίλης Λέκκας σε μια βραδιά πανσελήνου στις 16 Αυγούστου μαζί με την ονειρική Άντα Αθανασοπούλου που φέτος μάγεψε ακόμα μια φορά το κοινό του κάστρου.

Ο Λέκκας θα μας ταξιδέψει με το Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο και άλλους δημιουργούς σε μια συναυλία ονειρική και αξέχαστη κάτω από το φως της Πανσελήνου, στο παραμυθένιο Χλεμούτσι. Και βέβαια την σκυτάλη και το κλείσιμο του Φεστιβάλ θα μετατρέψει σε μια μεγάλη γιορτή στις 20 Αυγούστου ο Σταμάτης Κραουνάκης και οι Σπείρα…μια αληθινή λαϊκή Γιορτή που μόνο ο Κραουνάκης ξέρει να δημιουργεί…Μοναδικά Μουσικά Διαμάντια που θα κρατήσουμε ως πολύτιμες  αναμνήσεις στην ψυχή μας. Και το καλοκαιρινό ταξίδι μας στον πολιτισμό συνεχίζεται…!

Όλη η επικαιρότητα