Ηλεία Πολιτισμός

Σολίστ πιάνου ετών… 2,5 στη Γαστούνη – Συγκλονιστική μουσική επίδειξη στο Κουρβισιάνειο

Εντυπωσίασαν το ακροατήριο οι μικροί μαθητές της καθηγήτριας μουσικής κ. Γεωργίας Κουτσούμπα κατά την διάρκεια της μουσικής επίδειξης στην Γαστούνη, επίδειξη που θα πραγματοποιηθεί και τον επόμενο χρόνο, αφού ήταν απαίτηση των γονέων που παρακολούθησαν την παράσταση.

Εδώ και είκοσι χρόνια η καθηγήτρια μουσικής Γεωργία Κουτσούμπα μαθαίνει στα παιδιά προσχολικής ηλικίας  πώς να ταξιδεύουν στον μαγευτικό κόσμο της μελωδίας. Και το Σάββατο το βράδυ στο Κουρβισιάνειο το κοινό είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει μουσικά με πιανίστες μικρά παιδιά.

Όταν στο πιάνο κάθισε ο μόλις 2,5 ετών Έκτορας Μαρκέτος από το Βαρθολομιό, ο μικρότερος πιανίστας προφανώς στο νομό Ηλείας και στη συνέχεια η μόλις 4 ετών Νικολία Καραβίδα επίσης από το Βαρθολομιό, η κατάμεστη αίθουσα του Κουρβισιάνειου σείστηκε από τα χειροκροτήματα. Η κ. Γεωργία Κουτσούμπα απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο στην πράξη ότι τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας είναι υπέροχοι μαθητές αρκεί να έχουν τον σωστό μουσικό εκπαιδευτή. Βέβαια όλοι οι συμμετέχοντες στην μουσική επίδειξη ήταν εκπληκτικοί και υπόσχονται πολλά για το μέλλον.

Η  κ. Κουτσούμπα μαθαίνει μουσική και σε μεγάλα παιδιά τα οποία επίσης μάγεψαν με την μουσική τους κατάρτιση.

Η μουσική  εκδήλωση ήταν γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις και οι γονείς των παιδιών που συμμετείχαν είχαν κάθε λόγο να είναι ιδιαίτερα συγκινημένοι. Είναι τρίτη φορά που πραγματοποιείται αυτή η εκδήλωση, που περιελάμβανε  και χορό.  Για την ιστορία ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Λιλιπούτειοι και έφηβοι, μουσικοί ταξιδιώτες» και η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου αποδείχθηκε πολύ μικρή, αφού είχε γεμίσει από ορθίους. Τα όργανα που κυριάρχησαν ήταν το πιάνο, η κιθάρα και το αρμόνιο και ακούσαμε μεταξύ άλλων τις εξής μουσικές συνθέσεις: «Τιτανικός»,  «Πες μου μια λέξη» «Χάρτινο το Φεγγαράκι»,  «Η Λϊμνη των Κύκνων»,  «Φίλαμε ακόμη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση συμμετείχαν οι δύο κόρες της κ. Κουτσούμπα, η Καραφλού Αλεξάνδρα 10 ετών που έπαιζε βιολί και κιθάρα και η Καραφλού Δήμητρα 12 ετών που έπαιζε πιάνο.

Όλη η επικαιρότητα