Ηλεία

Σωματείο Εργαζομένων Ν.Μ. Αμαλιάδας: Χρειάζονται ακόμη αγώνες!

Τη δική τους απάντηση για το νοσοκομείο Αμαλιάδας και για το αν χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση σε διάφορους τομείς, έδωσαν τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του.
Ακούστε το άρθρο

Εμφανώς ικανοποιημένοι για την επαναλειτουργία της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας εμφανίστηκαν τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της μονάδας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες, εκτιμώντας ωστόσο πως χρειάζονται αρκετοί ακόμη αγώνες για να θεωρήσουν πως υπάρχει ξανά νοσοκομείο που θα καλύπτει πλήρως όλες τις ανάγκες του κόσμου.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Σωματείου Αλεξία Κοτσαύτη τόνισε πως αποτελεί θετικό στοιχείο το γεγονός της επίσκεψης του κ. Καρβέλη στην Αμαλιάδα για την επισφράγιση όσων είχε δεσμευθεί, επισημαίνοντας παράλληλα πως επέστρεψαν οι εργαζόμενοι στις οργανικές τους θέσεις. Επικεντρώθηκε όσα αναφέρθηκαν από το διοικητή της 6ης ΥΠΕ, που εκτίμησε ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις για να επανέλθει σε πλήρη επαναλειτουργία ξανά το Νοσοκομείο. Πρόσθεσε δε πως το Υπουργείο διαθέτει πλάνο και διάθεση για να συνεχίσουν όλες οι δομές υγείας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς όφελος των πολιτών.

Συνάντηση για τα νοσοκομεία

Ένα σημείο στο οποίο επικεντρώθηκε η κ. Κοτσαύτη και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση είναι αυτό διαφόρων δημοσιευμάτων που αναφέρονταν στη μετακίνηση προσωπικού από το Γ.Ν. Ηλείας στην Αμαλιάδα χρησιμοποιώντας τη λέξη αφαίμαξη, υπογραμμίζοντας πως το απλά επανήλθε στη θέση του το προσωπικό που ανήκει στη μονάδα. Εκτίμησε ακόμα πως αποτελεί καλή ευκαιρία να λειτουργήσει το νοσοκομείο με το λιγοστό προσωπικό του και να δει τις ανάγκες του στην πορεία, ενώ εστίασε και στην επιθυμία όλων που είναι η λειτουργία του νοσοκομείου όπως παλαιότερα.

Ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μεταξύ των σωματείων εργαζομένων του Πύργου με της Αμαλιάδας, σημειώνοντας πως τα προβλήματα είναι κοινά και πρέπει από κοινού να βρεθούν λύσεις για τη σωστή λειτουργία Πύργου και Αμαλιάδας, ενώ αναφέρθηκε και στη συνάντηση τους την ερχόμενη εβδομάδα με θέμα συζήτησης τους τρόπους βελτίωσης συνθηκών λειτουργίας των δυο νοσοκομείων. Κλείνοντας, υποστήριξε πως οι γιατροί που επανήλθαν θα καλύψουν μεγάλες ανάγκες της μονάδας, θα χρησιμοποιηθεί μια δωρεά κορυφαίας τεχνολογίας (αξονικός) όπως πρέπει και τέλος εξέφρασε την ελπίδα πως το επόμενο διάστημα οι δεσμεύσεις που έχουν λάβει θα γίνουν πράξη.

«Να συνεχιστούν οι αγώνες»

Από την πλευρά του, ο ταμίας του Σωματείου Βασίλης Μιχαλόπουλος εξέφρασε τη χαρά του για την επαναλειτουργία του νοσοκομείου, ωστόσο είπε πως δεν πρέπει να υπάρξουν πανηγυρισμοί και θα πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες για να μπορέσει το Νοσοκομείο να λειτουργήσει κανονικά. Μάλιστα, θέλησε να σταθεί και σε ένα σημαντικό γεγονός που δεν είχε συμβεί ποτέ τα τελευταία 5 χρόνια και αυτό είναι η εντολή μετακίνησης προσωπικού προς το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Συμπλήρωσε δε πως δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους συναδέλφους του Πύργου, εξέφρασε επίσης την πεποίθηση πως πρέπει να ενισχυθεί το Γ.Ν. Ηλείας και να λειτουργήσει σα πυλώνας των δημοσίων δομών υγείας στο νομό.

«Υποχρεωμένο το κράτος να λειτουργήσει και τα δυο»

Ζήτησε ακόμα να αντιληφθούν κάποιοι πως με την παρούσα φάση που βρίσκονται τα νοσοκομεία του νομού, είναι υποχρεωμένο το κράτος να λειτουργήσει και τα δυο νοσοκομεία. Για αυτό το ζήτημα τόνισε: «Δεν μπορεί ένας νομός με 200χιλ. κατοίκους να εξυπηρετείτε από 175 κρεβάτια του νοσοκομείου Πύργου και αυτοί που ισχυρίζονται να έχουμε ένα νοσοκομείο στο Νομό να κλείσουν τα υπόλοιπα, είναι τουλάχιστον αστείοι. Εν πάση περιπτώσει κάτι άλλο έχουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Τα νοσοκομεία πρέπει να λειτουργήσουν και τα δυο, επιβάλλεται και ο Πύργος και η Αμαλιάδα.

«Αστείοι ισχυρισμοί»

Χαιρέτησε την απόφαση επαναλειτουργίας του νοσοκομείου που ήταν το μοναδικό πανελλαδικά που δεν είχε ούτε ένα νοσηλευόμενο, τη στιγμή που πριν 12 χρόνια ήταν με βάση δεικτών πρώτο στη χώρα σε ποιότητα παροχής υπηρεσιών. Αναφερόμενος και στα δημοσιεύματα για δυσλειτουργία του Γ.Ν. Ηλείας από τις μετακινήσεις, θεώρησε αστείους τους ισχυρισμούς αυτούς καθώς «είναι μετακινημένα 70 άτομα από την Αμαλιάδα στον Πύργο και αυτοί που ήρθαν νοσηλευτές είναι 12 άτομα». Τέλος, τοποθετήθηκε και για τους γιατρούς λέγοντας πως θα συνεχίσουν εφημερίες στον Πύργο και θα είναι στην Αμαλιάδα πρωινά και ιατρεία, ενώ έθεσε κλείνοντας και το ερώτημα πως επιθυμούν τη Ν.Μ. Αμαλιάδας όσοι φωνάζουν.

Όλη η επικαιρότητα