Ηλεία

Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας: «Αδιαφορεί για μας το ΚΤΕΛ Ηλείας»

amea_pyrgos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Έντονα παράπονα για τη στάση του ΚΤΕΛ Ηλείας απέναντι στους ΑμεΑ έκανε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας και άμισθος σύμβουλος Πύργου για ζητήματα προσβασιμότητας Γιώργος Παπανικολόπουλος.

Όπως δήλωσε ο κ. Παπανικολόπουλος, αν και υπήρχε απόφαση για τη δημιουργία συνολικά πέντε στάσεων στις οποίες θα μπορούσαν να πηγαίνουν για να εξυπηρετούνται τα άτομα με αναπηρία, εντούτοις παρά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις τίποτα δεν έχει γίνει πάνω σε αυτό το θέμα. «Έχουμε επικοινωνήσει επανειλημμένα με τη διοίκηση του ΚΤΕΛ, ωστόσο παρά τις όποιες αρχικά δεσμεύσεις, καμία από τις πέντε στάσεις δεν έχουν υλοποιηθεί, ενώ ούτε η βελτίωση στις ράμπες στο ΚΤΕΛ έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα. Θεωρούμε ότι η διοίκηση του ΚΤΕΛ περιπαίζει τόσο τους ανθρώπους με αναπηρία όσο και τους υπόλοιπους φορείς απέναντι στους οποίους είχε δεσμευτεί. Βέβαια υπάρχει και η προηγούμενη δήλωση του προέδρου του ΚΤΕΛ που είχε πει ότι δεν θέλει να μπαίνουν άτομα με αναπηρία στα λεωφορεία μαζί με τους πολίτες. Για τις εξελίξεις αυτές έχει ήδη ενημερωθεί ο προϊστάμενος του τμήματος συγκοινωνιών ενώ εάν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση για την δημιουργία στάσεων τότε θα προβούμε σε καταγγελία ενάντια στο ΚΤΕΛ».

Επίσης το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας διαμαρτύρεται και για τη μη κατασκευή ράμπας έξω από την ALPHA BANK του Πύργου, αλλά και στα μηχανήματα ανάληψης της ιδίας τράπεζας, για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.

Όλη η επικαιρότητα