Κόσμος

Somnio, όπως «ονειρεύομαι»: Αυτό είναι το μεγαλύτερο γιοτ του πλανήτη

ΓΙΟΤ ΣΧΕΔΙΟ
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιάζουν τα σχέδια για το μεγαλύτερο σούπερ γιοτ του πλανήτη. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν χθες (28/6) και μας άφησαν άφωνους. Και όχι άδικα…

Το σκάφος ονόματι Somnio (λατινική λέξη που σημαίνει ονειρεύομαι)έχει 39 πολυτελέστατα διαμερίσματα, έξι καταστρώματα και η τιμή εκκίνησης για το καθένα είναι τα 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, είναι μήκους 222 μ. και θα καθελκυστεί το 2024.

Το κάθε διαμέρισμα θα έχει το δικό του γυμναστήριο, τη δική του κουζίνα και τη δική του βιβλιοθήκη και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το αγοράσουν μόνον κατόπιν ειδικής πρόσκλησης. Οι ιδιοκτήτες θα μοιράζονται ένα κελάρι με 10.000 φιάλες εκλεκτών κρασιών, χώρο οινογνωσίας, εστιατόρια, μπαρ, ένα beach club και θα αποφασίζουν από κοινού για το ετήσιο δρομολόγιο του γιοτ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Somnio (@somnioyacht)

Το Somnio ναυπηγείται ήδη στη Νορβηγία. «Στο σκάφος θα είναι διαθέσιμες και υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας, παρέχοντας στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων το ύψιστο επίπεδο ασφάλειας μακριά από πανδημίες και άλλους παγκόσμιους κινδύνους», αναφέρει η Daily Mail.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία, ποντάρει στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει αποκλειστικά πολυτελή ταξίδια και προσφέρει στους αγοραστές «την οικειότητα ενός ιδιωτικού σκάφους και την ευκαιρία να δημιουργήσουν διασυνδέσεις σε μια ζωντανή κοινότητα ιδιοκτητών, ανάλογου βεληνεκούς».

Του έργου ηγείται ο Αμερικανός εκατομμυριούχος Carl Le Souef, ο οποίος ίδρυσε την Private Formula International, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες περιποίησης δέρματος της Αυστραλίας, και τώρα διευθύνει τη Somnio Global, μια ομάδα βιώσιμης τεχνολογίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Somnio (@somnioyacht)

Πηγή: ot.gr

Όλη η επικαιρότητα