Categories: Media

Σόμπολος: «Μπορείς να μου πεις πως θα αποζημιώσεις αυτήν την κοπέλα, που εμείς λέγαμε η φόνισσα;»

Share

Ο Πάνος Σόμπολος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ μίλησε για την υπόθεση της Πάτρας, και αναφέρθηκε και στα εγκλήματα που τον σόκαραν.

Σχόλιο όμως έκανε και για την υπόθεση Φραντζή που είχε «παγώσει» το πανελλήνιο όταν έγινε γνωστό πως ο συγκεκριμένος άντρας, στραγγάλισε και τεμάχισε τη σύζυγο του. Για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα ο Πάνος Σόμπολος είπε: «είμαι βέβαιος ότι θα ριχθεί φως στην υπόθεση της Πάτρας. Ότι και να συμβαίνει ότι και να γίνεται. Θα το δούμε τι ακριβώς συμβαίνει εδώ. Επειδή τα μάτια μου έχουν δει δεκάδες χιλιάδες δολοφονίες (αν πρόκειται για δολοφονία γιατί μπορεί να είναι ασθένεια, ιατρικό λάθος ή αμέλεια). Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι αυτός που υποθέτεις. Ξέρεις πόσες φορές πέφτεις έξω;».

«Αναφέρω συχνά ένα παράδειγμα που περιλαμβάνεται στο βιβλίο. Είχαμε μια διπλή δολοφονία στη Λακωνία και βρέθηκαν νεκροί ο άνδρας κι η γυναίκα. Στο χωριό γινόταν σούσουρο και πήρα συνεντεύξεις. Συλλαμβάνεται η κόρη κι έλεγε δεν το έκανα. Τελικά πάει στο δικαστήριο, καταδικάζεται δις ισόβια για τη μάνα της και τον πατέρα της. Είχε διαφορές με τους γονείς της για κληρονομικά κι έλεγαν για αυτό τους σκότωσε. Λίγο πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, συλλαμβάνεται μια συμμορία δολοφόνων εδώ στην Αθήνα και μεταξύ άλλων ομολογούν ότι διέπραξαν και το διπλό έγκλημα στη Λακωνία. Μπορείς να μου πεις πως θα αποζημιώσεις αυτήν την κοπέλα, που εμείς λέγαμε η φόνισσα, η μητροκτόνος, η πατροκτόνος κι ότι χαρακτηρισμούς θέλεις; Για αυτό λέω δεν πρέπει να προτρέχουμε. Στην υπόθεση της Πάτρας να είμαστε προσεκτικοί» συμπλήρωσε ο Πάνος Σόμπολος.

Παράλληλα ο Πάνος Σόμπολος τόνισε πως «οι δολοφόνοι δεν έχουν κέρατα για να ξεχωρίσουν. Είναι άνθρωποι όπως όλοι μας». Οσον αφορά τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά ο δημοσιογράφος είπε πως αρχικά «δεν πίστευα ότι είναι δράστης ο σύζυγός της».