Ελλάδα

Σώο εντοπίστηκε το ζευγάρι που είχε χαθεί στον Ομαλό

Ακούστε το άρθρο

Σώοι και αβλαβείς εντοπίστηκαν οι δύο Βέλγοι (ζευγάρι) οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης χάθηκαν σε περιοχή του Ομαλού στα Χανιά.

Οι διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ κατάφεραν να τους προσεγγίσουν σήμερα το πρωί. Το ζευγάρι, αν και εμφανώς ταλαιπωρημένο, ήταν καλά στην υγεία του.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το απόγευμα ένα ζευγάρι τουριστών από το Βέλγιο ηλικίας 26 και 28 ετών αντίστοιχα ανέβηκαν στον Ομαλό προκειμένου να θαυμάσουν την άγρια ομορφιά του τοπίου.

Λίγα λεπτά όμως μετά τις 7 το βράδυ συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους με αποτέλεσμα να καλέσουν τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης (112) και να ζητήσουν βοήθεια.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό του ζευγαριού.

Πιο συγκεκριμένα στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 8 πυροσβέστες, αποτελώντας δύο πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι μέσα στο σκοτάδι και κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του δύσβατου της περιοχής προσπάθησαν να εντοπίσουν τους δύο τουρίστες που χάθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρχε συνεχής επικοινωνία μεταξύ των διασωστών και του ζευγαριού. Η επιχείρηση εντοπισμού ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα.

Πηγή: cretapost.gr

Όλη η επικαιρότητα