WEB tv Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σόου ακροδεξιού ιταλού ευρωβουλευτή: «Πάτησε» τις σημειώσεις Μοσκοβισί (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Έντονα αντέδρασε ένας  Ιταλός ευρωβουλευτής, μέλος της ακροδεξιάς Λέγκα του Βορρά, στην άρνηση της Κομισιόν να εγκρίνει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2019.

Ο Άντζελο Τσιόκα έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να ανέβει στο βήμα μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου του Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της οποίας κάλεσε τη Ρώμη να υποβάλλει νέο προσχέδιο εντός των επόμενων τριών μηνών.

Ωστόσο δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Αφού πήρε πήρε τις σημειώσεις του Μοσκοβισί από το τραπέζι, έβγαλε το παπούτσι του και άρχισε να χτυπάει τα φύλλα, θέλοντας να αποτυπώσει την έντονη αντίδρασή του στις αποφάσεις των Βρυξελλών.

«Στο Στρασβούργο, περπάτησα -με μια σόλα που κατασκευάστηκε στην Ιταλία- στο βουνό των ψεμάτων που ο Μοσκοβισί έγραψε εναντίον της χώρας μας! Η Ιταλία αξίζει τον σεβασμό» ήταν το tweet που ανήρτησε αργότερα ο ευρωβουλευτής.

Από την πλευρά του, ο ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος κατά τη διάρκεια του συμβάντος έμεινε στην κυριολεξία άφωνος, δήλωσε πως «πίστευα ότι επρόκειτο για έναν υπάλληλο του Κοινοβουλίου, που πήρε τις σημειώσεις μου. Όχι, ήταν ένας βουλευτής! Αυτοί που συνθλίβουν κείμενα και αποφάσεις με το χτύπημα ενός παπουτσιού δεν σέβονται ούτε τους κανόνες ούτε τους θεσμούς ούτε τη Δημοκρατία. Δεν σέβονται καν το λειτούργημά τους».

Πηγή: in.gr 

Όλη η επικαιρότητα