Ηλεία

ΣΟΠΠ: Συνεδρίασε εκτάκτως στον Πύργο – Στόχος η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων

Στην αποτίμηση των ζημιών που υπέστησαν οι Δήμοι του Νομού λόγω των πολύ έντονων καιρικών συνθηκών και είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση πλημμυρών αλλά και κατολισθήσεων , αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος  κατά την χθεσινή  έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Ηλείας που πραγματοποιήθηκε στο μικρό συνεδριακό.

Όπως επισημάνθηκε τόσο από τον κ Γιαννόπουλου όσο και από όλους τους συμμετέχοντες, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να υπάρξει μία συνεχής συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όποια νέα  προβλήματα δημιουργηθούν, με δεδομένο ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις τις Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από το απόγευμα της Κυριακής, νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας.

Άμεσες παρεμβάσεις

Αυτό που ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ Βασίλη Γιαννόπουλο, είναι όλοι οι Δήμοι που επλήγησαν από την κακοκαιρία και κυρίως αυτοί του Πύργου και της Ζαχάρως, να καταθέσουν  τα σημεία εκείνα που χρήζουν άμεσων  παρεμβάσεων, προκειμένου αυτές να πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων δύο ημερών, στα πλαίσια πάντα του εφικτού.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό κ Γιαννόπουλος ενημέρωσε ότι όλος ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να συνδράμει το έργο των Δήμων όπου αυτό χρειαστεί αναγκαίο.

Καταγραφή ζημιών

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να δημιουργηθούν από τους Δήμους  επιτροπές καταγραφής των ζημιών που υπέστησαν κατοικίες , ενώ αντίστοιχη επιτροπή που θα συσταθεί από την Περιφέρεια θα καταγράψει τις ζημιές σε επιχειρήσεις.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει οι πολίτες και οι επιχειρηματίες να απευθύνουν με υποβολή αίτησης, στα αντίστοιχα τμήματα.

Όλη η επικαιρότητα