Πολιτική Συνεντεύξεις

Σωτήρης Παρίσης: «Όσο πιο δυνατό ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός μας»

Στην εφ. «Πατρίς» το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ κατά την παρουσία του στον Πύργο με αφορμή την έναρξη της προεκλογικής περιόδου
Ακούστε το άρθρο

Το έναυσμα για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και στην Ηλεία έδωσε κατά την παρουσία του στην πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής του νομού το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Σωτήρης Παρίσης.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Παρίσης έδωσε το στίγμα της προεκλογικής εκστρατείας του ΚΚΕ, κάλεσε το λαό να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα όσον αφορά την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ παράλληλα εξήγησε τους λόγους για να ψηφίσει ένας πολίτης το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

«Το ΚΚΕ δεν κορόιδεψε ποτέ το λαό. Ήταν πάντα δίπλα του. Δεν είπε ψέματα και ούτε τον απογοήτευσε όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό το σύνθημα που γεννήθηκε μέσα από τους αγώνες -και οι κάτοικοι της Ηλείας έχουν πείρα από τις μεγάλες φωτιές και τις πλημμύρες και καταστροφές- ‘’μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό’’, το υπηρετεί και μπορεί να το υπηρετήσει καλύτερα μόνο το ΚΚΕ. Όσο πιο δυνατό ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός μας, τόσο καλύτερη αντιπολίτευση την επόμενη μέρα των εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Παρίσης.

Για γεγονός ότι οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν με την απλή αναλογική και το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός ευρύτερου «αντιδεξιού» μετώπου, με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, ο κ. Παρίσης σημείωσε πως «το ΚΚΕ δεν θα δώσει ποτέ ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση και δεν θα δώσει, γιατί όποια κυβέρνηση προκύψει, έχει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στην Ε.Ε. το ΝΑΤΟ κλπ. Πέρα από αυτό, όμως, ο λαός μας έχει καεί από ‘’αντιμνημονιακές προοδευτικές’’ κυβερνήσεις. Την έχει κάψει τη γούνα του. Άλλωστε δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη  κυβερνητική θητεία του καλούσε ότι θα κάψει και θα σκίσει τα μνημόνια σε μια μέρα και σε μία νύχτα και ζήσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση. Ακριβώς το ίδιο κάνει και τώρα για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού μας και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δώσει καμία ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση. Σκεφτείτε ένα ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση που θα ψηφίζει μια σειρά από αντιλαϊκούς νόμους ή θα πατάει στους ήδη υπάρχοντες αντιλαϊκούς νόμους, πόσο κακό θα κάνει στον ίδιο το λαό, στο κίνημά του, στους αγώνες του».

Όσον αφορά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, σημείωσε πως «εδώ και πάρα πολύ καιρό οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ δίνουν μια προσπάθεια με την πολιτική εξόρμηση που έχουμε όλο αυτό το διάστημα για να συζητήσουμε με τον λαό όλα αυτά που θα κριθούν στην εκλογική μάχη».

Το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Σωτήρης Παρίσης με τον γραμματέα της Τ.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ Χρήστο Γιάνναρο

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και στην αντιπολίτευση που ασκούν, ο κ. Παρίσης δήλωσε ότι «όλες αυτές τις μέρες και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν φορέσει τη στολή του μονομάχου, έχουν ζωστεί φισεκλίκια και τσακώνονται για το ποιος είναι σήμερα καλύτερη κυβέρνηση ακριβώς για να κρύψουν τη στρατηγική τους συμφωνία, τη συμφωνία τους απέναντι σε όλα αυτά που βίωσε και βιώνει ο λαός τα τελευταία χρόνια. Άλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι όλοι μαζί από κοινού έχουν ψηφίσει τα βασικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή του λαού. Όλοι μαζί συμφώνησαν στο να παραμείνει ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και σα ενεργειακά προϊόντα και όλοι μαζί πρόσφατα απέρριψαν τις προτάσεις και τις τροπολογίες του ΚΚΕ, που αφορούν την ανακούφιση του λαϊκού εισοδήματος.  Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα με το ότι απέχει από τη Βουλή τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να κρύψει ότι είναι ο ίδιος που σαν αντιπολίτευση ψήφισε πάνω από το 50%  των αντιλαϊκών νόμων της κυβέρνησης και ότι πολλά από τα νομοσχέδια στα οποία ‘’πάτησε’’ η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν δικά του σαν προηγούμενη κυβέρνηση. Άρα το τρένο που λέγεται ‘’η επόμενη κυβέρνηση’’, όποια σύνθεση και όποιο χρώμα και αν έχει, ο μηχανοδηγός αλλάζει μόνο. Όπως και να ‘χει, θα είναι αντιλαϊκή γιατί έχει δεσμεύσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, ττις επενδύσεις της ‘’πράσινης’’ ανάπτυξης και οικονομίας. Για αυτό και εμείς καλούμε τον λαό να βγάλει συμπεράσματα. Πείρα έχει. Σταθερότητα για το λαό προϋποθέτει μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα και σαν αντιπολίτευση θα δώσει τη μάχη για την παρεμπόδιση αντιλαϊκών μέτρων και απόσπασης κατακτήσεων, αυτό που άλλωστε δείξαμε το προηγούμενο διάστημα. Για αυτό και το σύνθημα του κόμματός μας είναι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, με δυνατό ΚΚΕ».

Όλη η επικαιρότητα