Καιρός

Σοβαρά προβλήματα σε όλη την Ελλάδα εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας

metsovo.17.1.708.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά προβλήματα από την επιδείνωση του καιρού παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στο δυτικό και βόρειο τμήμα της χώρας.

Στα Τρίκαλα, κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας στην περιοχή της Καλαμπάκας από τα ορμητικά νερά του Πηνειού ποταμού όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Στην ορεινή Αρκαδία χιόνισε το πρωί χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, ενώ όσοι πρόκειται να κινηθούν στο οδικό δίκτυο της κεντρικής και ορεινής Πελοποννήσου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, γιατί ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσουν.

Αντίθετη είναι η εικόνα στην Ήπειρο. Δεκάδες χωριά στην Κόνιτσα ,το Ζαγόρι , τα Τζουμέρκα και το Μέτσοβο δέχονται σφοδρή χιονόπτωση και τα μηχανήματα αποχιονισμού δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τους δρόμους. Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα τις δύο τελευταίες ημέρες πλημμύρισε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στους κάμπους της Άρτας και των Φιλιατών. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο λόγω πτώσεως βράχων, τα οποία αντιμετωπίζονται με μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.

Αναφορικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, μετά τα προβλήματα που προκάλεσαν σε πολλές περιοχές από χθες οι ισχυροί άνεμοι, σήμερα η κατάσταση δείχνει να ομαλοποιείται.Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο.

Στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνα – Πέραμα τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με έγκριση του πλοιάρχου. Επίσης,άνοιξαν οι γραμμές Αγ.Μαρίνα – Νέα Στύρα, Ρίο – Αντίριο και Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου.

Ανοιχτές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, Ηγουμενίτσα – Λευκίμμη και Κυλλήνη – Ζάκυνθος. Κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η γραμμή Καβάλα – Πρίνου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρηση να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα