Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Σοβαρό πλήγμα για την Ηλεία η οριστική «αυλαία» της Aναπτυξιακής

Ακούστε το άρθρο

Έπεσε η αυλαία για την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αφού προχθές τέθηκε σε διαδικασία εκκαθάρισης με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και ήδη δρομολογούνται οι ενέργειες για την απορρόφηση του προσωπικού της εταιρείας σε υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Πρώτο μέλημα της Περιφέρειας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η απρόσκοπτη ενσωμάτωση των εργαζομένων στις ανάλογες υπηρεσίες. Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» υψηλόβαθμο στέλεχος της Περιφέρειας, δεν θα μετακινηθεί κανένας από τους εργαζόμενους που μένουν στην Ηλεία και όλοι θα μεταταχθούν σε υπηρεσίες της ΠΕ Ηλείας, ανάλογα με τα προσόντα τους και την προϋπηρεσία τους.

Ωστόσο, ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα είναι υπαρκτός και έντονος, αφού το σχέδιο για την αντικατάσταση της Αναπτυξιακής με άλλη δομή, πιο ευέλικτη, που είχε παρουσιαστεί από τον περιφερειάρχη προ διμήνου, δεν φαίνεται να έχει εξειδικευθεί και να προχωρά σε αυτή τη φάση.

Ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, Τρύφωνας Φωτόπουλος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι οι 55 προτάσεις που «τρέχει» η Αναπτυξιακή, θα υλοποιηθούν από το Περιφερειακό Ταμείο ή από άλλες υπηρεσίες, είτε με το υπάρχον προσωπικό είτε με επιπλέον, εφόσον χρειαστεί.

«Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τους 11 εργαζόμενους, αν και είχαμε υπεράριθμο προσωπικό, και συνεχίζουμε τις προτάσεις που έχουμε κάνει, οι οποίες περνάνε πλέον στην Περιφέρεια. Εξυγιάναμε την Αναπτυξιακή και ό,τι δικαιώματα και υποχρεώσεις υπάρχουν (σ.σ. 92.000 ευρώ) θα ολοκληρωθούν από την Περιφέρεια», σημείωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Φωτόπουλος, προσθέτοντας ότι «Η Ηλεία βγαίνει κερδισμένη την επόμενη μέρα».

Ωστόσο, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση δεν θα γίνει καινούρια εταιρεία, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχει παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση στα υπάρχοντα προγράμματα, κάτι που ουσιαστικά «παγώνει» το προ διμήνου σχεδιασμό για τη λειτουργία μιας δομής εντός της Περιφέρειας, με μεγαλύτερη ευελιξία και ρευστότητα, η οποία θα είχε τον ρόλο αναπτυξιακού βραχίονα της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, προκύπτει ένα σημαντικό κενό πλέον, κάτι που –όπως πληροφορείται η εφ. «Πατρίς»- έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια σε Ηλείους αιρετούς, τόσο ως προς τον… άκομψο τρόπο με τον οποίο έκλεισε η Αναπτυξιακή, όσο και ως προς το τι μέλλει γενέσθαι. «Φεύγει από την Ηλεία και ουσιαστικά μεταφέρεται στην Πάτρα», σχολίασε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς» Ηλείος αιρετός.

Όλη η επικαιρότητα