Ελλάδα

Σοβαρό τροχαίο για τον Mr. Ζαγόρι: Ένα σκασμένο ελαστικό, το κατεστραμμένο αμάξι και το «χέρι Θεού»

Ακούστε το άρθρο

Συγκλονίζει η περιγραφή του Βασίλη Χήτου που μίλησε στο protothema.gr – «Είναι θέλημα Θεού ότι επιζήσαμε» λέει ο επιχειρηματίας – «Ήταν ένα θαύμα και θα γιορτάζω τη ζωή κάθε μέρα από εδώ και πέρα» αναφέρει η σύζυγός του Καρολίνα Ντε Σόουζα

Από θαύμα σώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο ιδιοκτήτης της εταιρίας «Ζαγόρι» Βασίλης Χήτος και η σύζυγός του και γνωστή σχεδιάστρια μόδας Καρολίνα Ντε Σόουζα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε σε παράδρομο της Ιόνιας οδού, στο 80ο χιλιόμετρο Αντιρρίου – Ιωαννίνων.

Ένα σκασμένο ελαστικό ήταν αυτό που παραλίγο να στοιχίσει ακριβά στο ζευγάρι, οι οποίοι ευτυχώς κατάφεραν να βγουν χωρίς τραυματισμό από το διαλυμένο αυτοκίνητο.

Οι εικόνες του αυτοκινήτου «μαρτυρούν» τη σφοδρότητα της σύγκρουσης:

1
2
3_3

«Θέλημα Θεού ότι επιζήσαμε»

Ο Βασίλης Χήτος μίλησε στο protothema.gr για την τρομακτική περιπέτεια που έζησε με τη σύζυγό του.

«Τι να σας πω, νομίζω πως ο Θεός επέλεξε αυτή την εξέλιξη. Δεν την επέλεξα εγώ, δεν ήταν στο χέρι μου. Είμαστε καλά δόξα τω Θεώ και μπορώ και βρίσκομαι στο συνέδριο της εταιρίας μου», λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Ζαγόρι.

Ο γνωστός επιχειρηματίας εξηγεί με λεπτομέρειες τι συνέβη στο αυτοκίνητο του, όταν έσκασε για άγνωστη αιτία το πίσω αριστερό λάστιχο του και προκλήθηκε το τροχαίο ατύχημα, το οποίο, όπως λέει θα θυμάται για πάντα.

«Στον πίσω αριστερό τροχό, την ώρα που ήμουν στην πορεία μου έχασα το λάστιχο. Έτρεχα με αρκετά χιλιόμετρα 150-160. Δεν πιστεύω ότι θα μπορούσε κάποιος να επιβιώσει με άλλο αυτοκίνητο. Πραγματικά έκανε και το κάτι παραπάνω από αυτό που θα έκανε ένα οποιοδήποτε όχημα», λέει ο γνωστός επιχειρηματίας και συνεχίζει: «Δύο πράγματα λέω. Πρώτον, είναι προφανώς θέλημα Θεού ότι επιζήσαμε, πρώτα από όλα. Το δεύτερο είναι το αυτοκίνητο και το λέω αυτό γιατί στην πτώση που είχαμε, γιατί όταν έσκασε το λάστιχο φύγαμε από τον δρόμο και πέσαμε σε γκρεμό 20 μέτρων, δεν είναι και λίγο. Η τσιμεντοκολώνα καρφώθηκε στο αυτοκίνητο και μπήκε μέσα στο κάθισμα. Δηλαδή πέρασε στα τρία εκατοστά από τα πόδια μου. Θα μπορούσε αυτό να ήταν 5 εκατοστά πιο πέρα και θα ήταν καθοριστικό. Ο Θεός μόνο», είπε.

Η ψυχραιμία και το ότι δεν τραυματίστηκαν ήταν ένας σοβαρός παράγοντας για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν και να βγουν σώοι γιατί το αυτοκίνητο είχε και διαρροή από την σφοδρότατη σύγκρουση.

«Το ότι είχαμε ψυχραιμία είναι σημαντικό, γιατί ξέρετε ήταν και πολύ δύσκολο να φτάσει το σωστικό κλιμάκιο στο σημείο. Ευτυχώς δεν έμεινα καθόλου εγκλωβισμένος, βγήκα αμέσως και έβγαλα και την σύζυγό μου. Με το που σταμάτησε η βροντή, έλυσα την ζώνη μου, είμασταν ανάποδα, βρήκα διέξοδο από την πίσω πλευρά, άνοιξα την πόρτα, έβγαλα και την γυναίκα μου και απομακρυνθήκαμε γιατί το αυτοκίνητο είχε διαρροή καυσίμων. Η ζημιά ήταν τεράστια, το χτύπημα ήταν πολύ μεγάλο. Δόξα σοι ο Θεός και το αυτοκίνητο βέβαια, αστειεύομαι και λέω στους συνεργάτες μου, ότι αμέσως θα πάω να πάρω το ίδιο αυτοκίνητο και στο ίδιο χρώμα. Γιατί φοβάμαι μην αλλάξει κάτι στην ποιότητα του», είπε.

5561

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω», λέει η Καρολίνα Ντε Σόουζα

Η γνωστή σχεδιάστρια μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε.

«Ξαφνικά σκάει το λάστιχο, φεύγουμε από την πορεία μας και πέφτουμε ανάποδα περίπου 20 μέτρα, στον κάτω δρόμο. Αυτό που με φόβισε ήταν ότι έτρεχε βενζίνη συνέχεια… Είπα “αφού δεν πέθανα τώρα”. Ευτυχώς η αστυνομικός που μου μίλαγε μέσα από το ειδικό σύστημα του αυτοκινήτου με ηρέμησε και μου είπε τι πρέπει να κάνω… Ο Βασίλης άνοιξε τη ζώνη και με έβγαλε από το αυτοκίνητο. Μετά βγήκαμε, ήρθε και η αστυνομία. Πήγαμε στο νοσοκομείο στο Αγρίνιο και ευτυχώς όλα καλά» είπε η Καρολίνα Ντε Σόουζα.

Και πρόσθεσε: «Δεν ήταν απλό, το αυτοκίνητο έκανε δυο τούμπες μέχρι να πέσει στο έδαφος. Την ώρα που πέφταμε νόμιζα ότι θα πεθάνω και όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο σε μια λακούβα, ήταν σαν κάποιο χέρι, το χέρι του θεού να σταμάτησε το αυτοκίνητο. Ήταν ένα θαύμα. Θα γιορτάζω τη ζωή κάθε μέρα από δω και πέρα»!

Όλη η επικαιρότητα