WEB tv Ηλεία

Πατρών – Πύργου: Δύο νεκροί στην καρμανιόλα – Σοκαριστικές εικόνες (VIDEO – PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Άλλο ένα διπλό θανατηφόρο στην ΕΟ Πατρών-Πύργου. To παλιό όχημα μάρκας  SEAT  με δύο άτομα επιβάτες κινείται με μεγάλη ταχύτητα από το Νέο Βουπράσιο προς τον Πύργο. Λίγα μέτρα πριν την διασταύρωση της ΕΟ με την Ν. Μανωλάδα, ο οδηγός κάτω από άγνωστες συνθήκες χάνει τον έλεγχο του ΙΧ το οποίο αρχικά προσκρούει δεξιά στις μπάρες της ΕΟ και στην συνέχεια πετάγεται στο αντίθετο ρεύμα και με σφοδρότητα συγκρούεται με φορτηγό που κινείται με κατεύθυνση την Πάτρα.

Αποτέλεσμα: ο οδηγός και ο επιβάτης του ΙΧ,  να βρουν τραγικό θάνατο ενώ τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά οδηγός και επιβάτης  του φορτηγού.

Διαμελίστηκε

Είναι λίγο μετά τις 12.15 χθες το μεσημέρι και η εικόνα στην ΕΟ, στα όρια του νομού Ηλείας με την Αχαΐα,  λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση  ήταν συγκλονιστική και σοκαριστική.  Το οδόστρωμα σε μήκος περίπου 80 μέτρων θύμιζε βομβαρδισμένη περιοχή. Παντού λαμαρίνες, πλαστικά, σπασμένα κρύσταλλα.  Στο οδόστρωμα κείτεται νεκρός ένας από τους δύο επιβαίνοντες. Το σώμα του είναι διαμελισμένο. Στο αυτοκίνητο που έχει αρχίσει να τυλίγεται στις φλόγες βρίσκεται εγκλωβισμένο άλλο ένα άτομο. Κάποιοι οδηγοί που έχουν σταματήσει ανοίγουν την πόρτα και τον απεγκλωβίζουν. Σε λίγα λεπτά καταφθάνουν οχήματα της ΠΥ Λεχαινών, περιπολικά και ασθενοφόρα. Οι δύο νεαροί, επιβάτες του SEAT είναι νεκροί. Το ασθενοφόρο μεταφέρει τις σορούς στο ΚΥ Κάτω Αχαγιάς.

Έκλεισε ο δρόμος

Η κίνηση και από τα δύο ρεύματα διεκόπη για περισσότερο από μια ώρα. Στην μια άκρη του οδοστρώματος (με κατεύθυνση προς Πάτρα) βρίσκεται το κόκκινο Volvo φορτηγό με διαλυμένη την αριστερή πλευρά του και πιο πίσω, περίπου 50 μέτρα στην άλλη άκρη του οδοστρώματος με κατεύθυνση προς Πύργο το μαύρο Seat, διαλυμένο σε τέσσερα κομμάτια.

Αλλού  κινητήρας και τροχοί

Το ΙΧ είχε διαλυθεί και είχε μείνει καρφωμένο στην μπάρα της ΕΟ. Ο κινητήρας είχε αποκολληθεί και βρισκόταν 10 μέτρα πριν το διαλυμένο ΙΧ.

Δέκα μέτρα μετά υπήρχαν  οι μπροστινοί τροχοί του ΙΧ, που είχαν αποκολληθεί μαζί με τον άξονα και τα «ψαλίδια», ενώ μετά από περίπου 20 μέτρα πεσμένο σε παράδρομο βρισκόταν το καπώ και ένα δύο κομμάτια λαμαρίνας του ΙΧ! Αυτή η εικόνα, όπως ειπώθηκε από άνδρα της αστυνομίας, «είναι ενδεικτική της ταχύτητας που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο»

Άλλαξε όψη το φορτηγό!

Το κόκκινο φορτηγό μάρκας Volvo που είχε ξεκινήσει από την Βάρδα ήταν επίσης διαλυμένο στην πρόσθια και αριστερή πλευρά. Το φορτηγό ήταν με «μούρη» αλλά από την σφοδρότητα της σύγκρουσης είχε αλλοιωθεί η όψη. Ο αριστερός τροχός του φορτηγού δέχθηκε τέτοιο κτύπημα που έσπασε το ημιαξόνιο.

Στο φορτηγό επέβαιναν ο οδηγός  Λ.Α 40 ετών κάτοικος Βάρδας και ο πατέρας του 75 ετών Λ.Δ. επίσης κάτοικος Βάρδας. Ο οδηγός τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι και μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο ΚΥ Βάρδας, όπως και ο πατέρας του για προληπτικούς λόγους. «Είδα το ΙΧ  να έρχεται σαν βολίδα κατά πάνω μας…» ήταν τα λόγια του οδηγού που συναντήσαμε λίγη ώρα μετά στο ΚΥ Βάρδας.

Όλη η επικαιρότητα