Ηλεία

Μετωπική σύγκρουση στην είσοδο Αμαλιάδας – Σοβαρά τραυματίας ένας 30χρονος από τα Σαβάλια

Ακούστε το άρθρο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τετάρτης ένας 30χρονος από την περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Σαβαλίων, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο στην είσοδο πόλης Αμαλιάδας.

Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα επί της οδού Αντωνίου Πετραλιά στην Αμαλιάδα, στην είσοδο της πόλης, και ενεπλάκησαν ένα ΙΧ αγροτικό και μία μηχανή μεγάλου κυβισμού που συγκρούστηκαν μετωπικά.

Πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και τις μαρτυρίες του οδηγού του οχήματος αλλά και περιοίκων, το ΙΧ αγροτικό αυτοκίνητο βρισκόταν κανονικά στην πορεία του με κατεύθυνση από Αμαλιάδα προς Παπακασελά, ενώ η μηχανή την οποία οδηγούσε ο 30χρονος είχε κατεύθυνση από Παπακασελά προς Αμαλιάδα.

Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο φαίνεται ότι ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να περάσει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί μετωπικά με αγροτικό όχημα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και η μηχανή προσγειώθηκε στο οδόστρωμα, ενώ ο 30χρονος οδηγός της, ο οποίος δεν φορούσε κράνος, εκσφενδονίστηκε λίγα μέτρα πιο μακριά.

Ο 43χρονος οδηγός του αγροτικού τα έχασε, αφού όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου, και αμέσως μαζί με τους άλλους δύο επιβαίνοντας πετάχτηκαν έξω από το όχημα για να προσφέρουν βοήθεια στον 30χρονο. Το ίδιο έπραξαν και διερχόμενοι οδηγοί που σταμάτησαν στο σημείο να δουν τι είχε συμβεί αλλά και περίοικοι που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους από το θόρυβο της σύγκρουσης.

Στο σημείο μετέβησαν αμέσως αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Ήλιδας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε και μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, καθώς έφερε κατάγματα σε χέρια και πόδια και χαρακτηρίστηκε πολυτραυματίας κρίθηκε αναγκαία στην συνέχεια η μεταφορά του στο Νοσοκομείο του Πύργου και από εκεί η μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Πάτρας.

Την προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος έχει αναλάβει το Τμήμα της Τροχαίας Ήλιδας, πάντως να σημειωθεί ότι στο σημείο που έγινε η σύγκρουση της μηχανής με το όχημα υπάρχει στροφή, καθώς είναι στο ύψος που βρίσκεται το κατάστημα Γεωργικών της Οργάνωσης Παραγωγών.

Όλη η επικαιρότητα