Categories: Γεύσεις

Σουφλέ Pancakes

Share

Συνταγή για σουφλέ pancakes!

Υλικά

4 αυγά διαχωρισμένα (κρόκοι από ασπράδι)
60 γρ. ζάχαρη
65 γρ. αλεύρι για κέικ
4 γρ. baking powder
45 γρ. γάλα
5 γρ. βανίλια εσάνς
30 γρ. ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα

Φυστικοβούτυρο
Πραλίνα
Μπανάνες
Τριμμένους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση

Στο κάδο ενός μίξερ ή σε ένα μπολ με μίξερ χειρός, προσθέτουμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα με το σύρμα, έως ότου έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα με κορυφές, ανασηκώνοντας το σύρμα περίπου για 3 – 4 λεπτά.

Παράλληλα, προσθέτουμε σε ένα μπολ τους κρόκους, το αλεύρι, το baking powder, το γάλα, την εσάνς βανίλιας και το λάδι και με έναν αυγοδάρτη ομογενοποιούμε καλά.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους και ομογενοποιούμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη. Εναλλακτικά, μπορούμε να ομογενοποιήσουμε με μια πλαστική σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, και στη συνέχεια το λαδώνουμε ελαφρώς με ελάχιστο βούτυρο, ίσα-ίσα για να δημιουργήσουμε μια λιπαρή στρώση.

Σε τρία σημεία του τηγανιού με ένα μεγάλο κουτάλι, προσθέτουμε το μείγμα των pancakes δημιουργώντας ένα στρογγυλό σχήμα το οποίο να έχει όγκο και να μην είναι φλατ. Στα κενά σημεία του τηγανιού και μακριά από τα pancakes, προσθέτουμε 3 – 4 κ.γ. νερό και κλείνουμε γρήγορα με ένα καπάκι έτσι ώστε να δημιουργηθεί ατμός στο τηγάνι.

Μετά από περίπου 1 λεπτό ανοίγουμε το καπάκι και με το κουτάλι προσθέτουμε έξτρα μείγμα, πάνω από τα pancakes έτσι ώστε να αυξήσουμε και άλλο τον όγκο τους. Πριν κλείσουμε το καπάκι σιγουρευόμαστε ότι υπάρχει νερό για να δημιουργήσει υδρατμούς. Αν όχι συμπληρώνουμε 1 – 2 κ.γ. ακόμα.

Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και στη συνέχεια με πολύ προσοχή με τη βοήθεια μιας σπάτουλας αναποδογυρίζουμε τα pancakes με προσοχή στο τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 2 – 3 λεπτά.

Σερβίρουμε τα pancakes με μπανάνα, φυστικοβούτυρο, πραλίνα και ξηρούς καρπούς ή με κάποιον συνδυασμό της αρεσκείας σας.

Πηγή: lambrovakiaros.gr