Ελλάδα

«Σπάνε κόκκαλα» οι καταθέσεις της 12χρονης: Οι ώρες της φρίκης στο υπόγειο του 53χρονου και στα αυτοκίνητα των «πελατών» – βιαστών

Η 12χρονη αναφέρει ότι δεν ξέρει αν κάποιος έπαιρνε χρήματα, πάντως δεν έδιναν τίποτα στην ίδια, ενώ φρίκη προκαλεί η όλη οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος του παιδιού από τον Ηλία Μίχο.
Ακούστε το άρθρο

Ανατριχίλα προκαλούν τα όσα λέει η 12χρονη από τα Σεπόλια στις  καταθέσεις που έχει δώσει μέχρι στιγμής, σχετικά με τα όσα πέρασε από την στιγμή που γνώρισε τον 53χρονο βιαστή της, Ηλία Μίχο.

Το μικρό κορίτσι που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας, μίλησε στην ειδική ψυχολόγο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και περιέγραψε τις φρικιαστικές στιγμές που έζησε, στα χέρια του 53χρονου. Πώς τον γνώρισε, πώς ξεκίνησαν οι βιασμοί και πώς ο «οικογενειακός φίλος» κατάληξε να της ζητά να πηγαίνει και με άλλους άντρες, κλείνοντας ο ίδιος τα ραντεβού.

Οι απειλές του Μίχου ότι θα την σκοτώσει αν μιλούσε για όλα όσα της έκανε, στο υπόγειο του μαγαζιού του, οι οδηγίες που της έδινε όταν την πήγαινε στα ραντεβού με τους άλλους άντρες αλλά και το πώς την εκμεταλλευόταν με φωτογραφίες και βίντεο, είναι σοκαριστικά και δημιουργούν αποτροπιασμό.

Πώς ξεκίνησε ο εφιάλτης της 12χρονης

Η 12χρονη αποκάλυψε αρχικά πώς γνώρισε τον Ηλία Μίχο. «Τον ξέρω… Ο μπαμπάς μου τον ήξερε από τότε που ήταν 18 χρονών και μας ήξερε όλους οικογενειακώς».

Η μικρή κατέθεσε ότι ξεκίνησε να δουλεύει στο μαγαζί του κάποιες φορές μαζί με την μαμά της και κάποιες φορές μόνη της. Όπως λέει: «Μια πηγαίναμε μαζί, μία πήγαινα μόνη. Βασικά μετά σταμάτησε η μαμά μου και πήγαινα εγώ».  Οι ώρες που καθόταν η μικρή στο μαγαζί ήταν συγκεκριμένες. «Πάντα τρεις» λέει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην κατάθεσή της: «Όταν δούλευα και ήταν μια μέρα να πάμε κάτω στην αποθήκη και να φέρουμε κάτι χαρτιά άρχισε να με χαϊδεύει. Και μετά με απείλησε άμα το πω… Μού έδειχνε κάτι μαχαίρια και όπλα, ότι θα με σκοτώσει ή εμένα ή την οικογένεια ή θα με κάνει ρεζίλι ότι τον ήθελα…».

Η 12χρονη κατέθεσε επίσης ότι ο Ηλίας Μίχος την πήγε και στο σπίτι του, μία ημέρα που δεν ήταν η γυναίκα του εκεί, ενώ όπως είπε της ζητούσε να του στέλνει βίντεο και φωτογραφίες της.

«Με έβαζε να κάνω και με άλλους»

Όταν ρωτήθηκε η 12χρονη από την ψυχολόγο της αστυνομίας τι άλλα πράγματα έχει κάνει ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, η απάντηση της ήταν η εξής: «Με έβαζε να κάνω και με άλλους… Να κάνω σεξ και να μου δίνουν λεφτά για να του τα δίνω… Και μου έλεγε αν δεν το κάνω… μου έδειχνε αυτά τα όπλα και τα μαχαίρια».

Στην δεύτερη κατάθεσή της η μικρή, περιγράφει τα όσα ζούσε στα χέρια των βιαστών – πελατών στα ραντεβού που της έκλεινε ο 53χρονος.

Το κοριτσάκι κατέθεσε ότι ο 53χρονος την πήγαινε στα ραντεβού.  Της έκλεινε ο ίδιος τα ραντεβού μέσω εφαρμογής και την πήγαινε ο ίδιος, όπως καταθέτει, με το αμάξι του στα Σεπόλια, όπου συνευρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με την ανήλικη, επρόκειτο για 10-11 άνδρες, οι οποίοι της έδιναν 50 ευρώ κάθε φορά, τα οποία τα έδινε στον Μίχο.

«Με πήγαινε αυτός στους πελάτες με το αμάξι του, εκεί στα Σεπόλια. Με όλους βρισκόμουν εκεί κοντά στο μαγαζί του Μίχου. Με άφηνε στο μετρό και περίμενα μέχρι να έρθουν. Με έντεκα άνδρες έχω βρεθεί. Με άφηναν εκεί που με παίρνανε και μετά πήγαινα στο μαγαζί του Μίχου. Δεν πήγαινα ούτε σε σπίτια ούτε σε ξενοδοχεία. Μου δίνανε τα χρήματα στο χέρι», κατέθεσε η 12χρονη.

«Το i-phone μου το είχε πάρει ο Ηλίας»

H 12χρονη είπε ότι το κινητό της, ήταν δώρο του Ηλία Μίχου σε εκείνη. «Μου είχε δώσει λεφτά να πάω να το αγοράσω». Στους γονείς της ότι ήταν παλιό κινητό του 53χρονου που δεν το ήθελε άλλο.

Στην συνέχεια της δεύτερης κατάθεσής του, το παιδί μιλά για όλους όσους συναντούσε μέσα στα αυτοκίνητα.

Η 12χρονη αναφέρθηκε και στον «Μιχάλη» ο οποίος εκτιμάται από τις Αρχές ότι είναι πρόσωπο κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της ανατριχιαστικής υπόθεσης. Θεωρείται βέβαιο ότι μόλις εντοπιστεί και συλληφθεί, θα αρχίζει να ξετυλίγεται όλο το φρικαλέο κύκλωμα που είχε στηθεί από τον Ηλία Μίχο για την εκπόρνευση του μικρού κοριτσιού.

Επίσης, η 12χρονη αναφέρει τα ονόματα τουλάχιστον τριών συνεργών του 53χρονου, αλλά και κάποιων από τους πελάτες-βιαστές της.

Η ανατριχιαστική κατάθεση για τον οίκο ανοχής

Στην τρίτη και τελευταία -μέχρι στιγμής- κατάθεσή της η 12χρονη περιγράφει πως ο Ηλίας Μίχος, την εξέδιδε σε οίκο ανοχής που βρισκόταν πολύ κοντά στο χώρο, όπου είχε το μίνι μάρκετ.

Το κοριτσάκι περιγράφει πως γινόταν η επίσκεψη στο χώρο του οίκου ανοχής, όπου, όπως αναφέρει, ο Ηλίας Μίχος ερχόταν σε σεξουαλική επαφή μαζί του και στη συνέχεια, άλλοι άνδρες που είχαν από τον ίδιο ενημερωθεί.

Η 12χρονη αναφέρει ότι δεν ξέρει αν κάποιος έπαιρνε χρήματα, πάντως δεν έδιναν τίποτα στην ίδια, ενώ φρίκη προκαλεί η όλη οργάνωση των αποτρόπαιων πράξεων σε βάρος του παιδιού από τον Ηλία Μίχο.

Η κατάθεση έχει δοθεί, όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της, με τη βοήθεια ψυχολόγου προκειμένου το κοριτσάκι να μπορέσει να περιγράψει τα απερίγραπτα.

Η κατάθεση της 12χρονης, πάντως, δεν είναι η μόνη που υπάρχει στη δικογραφία, καθώς έχουν δοθεί πολλές για να μπορέσουν οι αρχές να αντλήσουν όσο μπορούν περισσότερα στοιχεία για εκείνους, πλην του Μίχου, σεξουαλικά κακοποίησαν το ανήλικο.

Πιο συγκεκριμένα, το παιδάκι αποκαλύπτει πως υποχρεωνόταν να βρεθεί μέσα στην ίδια μέρα -και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα- ακόμα και με πέντε πελάτες – βιαστές.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης της η ανήλικη περιγράφει ότι πληρωνόταν ακόμα και για τις φωτογραφίες που διακινούσαν και απεικόνιζαν το παιδί χωρίς καν να φορά ρούχα.

Πηγή: in.gr

Όλη η επικαιρότητα