Ελλάδα

Σπάρτακος: Σοβαρές καταγγελίες για αξιωματικό του ΚΕΤΘ Αυλώνας

Ακούστε το άρθρο

Καταγγελίες για “παράνομες και βάρβαρες πράξεις” σε βάρος νεοσύλλεκτων φαντάρων του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων Αυλώνας, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την, όπως αναφέρεται, σκληρή συμπεριφορά του διοικητή Α’ Λόχου Διαβιβάσεων του στρατοπέδου. Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος” εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο στην οποία αναφέρει ότι:

“Τα γεγονότα που μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι νεοσύλλεκτοι φαντάροι από το ΚΕΤΘ όχι μόνο αποκαλύπτουν την κτηνώδη συμπεριφορά αξιωματικών, αλλά προκαλούν τον λαό μας και την νεολαία με την κτηνωδία και την απανθρωπιά τους.

Ο διοικητής του Α’ Λόχου Διαβιβάσεων, Υπολοχαγός Δ.Μ. πρωταγωνιστεί συστηματικά σε παράνομες και βάρβαρες πράξεις. Οι ειρωνείες του είναι συνεχείς όπως και η παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων, τους οποίους θέτει σε παράλογες και επικίνδυνες για την υγεία τους καταστάσεις. Πριν από δέκα (10) μέρες άφησε τους φαντάρους να στέκονται για ώρα κάτω από την βροχή.

Στις εκκλήσεις των κατωτέρων του να βγει έξω από το γραφείο του και να δώσει ένα τέλος σε αυτός τον παραλογισμό απαντούσε ότι «οι φαντάροι ΤΟΥ δε θα πάθουν τίποτε… Τον αποτροπιασμό όλων προκάλεσε το γεγονός ότι ζωγράφισε στο πρόσωπο των φαντάρων σημάδι, με το ιδανικό κατά τη γνώμη του μήκος της φαβορίτας…

Τρομοκράτησε στρατιώτες «ελεύθερους αρβυλών» με ποινή αν δεν φορέσουν αρβύλες, ενημερώνοντας ότι αυτός «δεν καταλαβαίνει τίποτα» και θα σχίσει τις απαλλαγές των φαντάρων από το ΣΤΕΠ. Πρόσφατα και ενώ οι 2500 φαντάροι βρίσκονταν στην πρόβα της ορκωμοσίας, διέταξε τους φαντάρους του Λόχου του να μην φάνε προάριστο. Οι 150 συνάδελφοι παρακολουθούσαν πεινασμένοι τους χιλιάδες φαντάρους να τρώνε, χωρίς να μπορούν να κατανοήσουν γιατί αυτοί διατάχθηκαν να παραμείνουν νηστικοί.

Πρόσφατα, όχι μόνο διέταξε ομαδικό καψόνι, αλλά αδιαφόρησε για το γεγονός ότι για 23 μέρες οι νεοσύλλεκτοι κάνουν μπάνιο με κρύο νερό. Αποτέλεσμα, ο μισός Λόχος να αρρωστήσει, αλλά αυτός έμεινε ασυγκίνητος και συνέχισε τις ειρωνείες.

Αλήθεια, ο διοικητής στο ΚΕΤΘ Αυλώνας, μήπως θεωρεί ότι πρέπει να παρέμβει;

Εμείς ευχόμαστε στον ΑΓΕΣ Στεφανή και τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο να χαίρονται τους αξιωματικούς και τον στρατό τους.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι. Δεν είμαστε ιδιοκτησία και όμηροι κανενός στρατιωτικού!

Μόνο με συλλογικό αγώνα μπορούμε και πρέπει να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή.

Δυναμώστε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Μόνο με ένα κίνημα μαζικό και μαχητικό, μέσα και έξω από τον στρατό, μπορούμε να σταθούμε ενάντια στον πόλεμο, εθνικισμό και φασισμό”.

Όλη η επικαιρότητα