Λακωνία

Σπάρτη: Περιέλουσε την υπερήλικη θεία του με οινόπνευμα και την έκαψε ζωντανή

Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες το βράδυ, στην τοπική κοινότητα Δαφνίου του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, ένας 53χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την ανθρωποκτονία της 95χρονης θείας του και εμπρησμό.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οικία του 53χρονου και της ηλικιωμένης όπου έμεναν μαζί καθώς όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας διαμένουν στον Καναδά, όπου μετά την κατάσβεσή της, βρέθηκε νεκρή η ηλικιωμένη έχοντας εγκαύματα στο σώμα της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, την πυρκαγιά στην οικία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της ηλικιωμένης, την προκάλεσε ο 53χρονος, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη. Ζούσαν πολύ φτωχικά και το σπίτι δεν είχε καν ρεύμα, η πόρτα του δωματίου της ήταν σφηνωμένη με καναπέ για μην μπορεί να βγει έξω και μέσα στο δωμάτιο βρέθηκαν αναπτήρες, άρα για την Πυροσβεστική εξ αρχής ήταν βέβαιος ο εμπρησμός.

Ο δράστης που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα βρέθηκε να κάθεται στην αυλή και να κοιτάζει την φωτιά και ενώ στην αρχή ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν να έχει βάλει αυτός την φωτιά, αργότερα ομολόγησε την πράξη του και ισχυρίστηκε πως ο λόγος ήταν ένας τσακωμός που προηγήθηκε με την υπερήλικη θεία του, στη συνέχεια την περιέλουσε με οινόπνευμα στο κρεβάτι της και έβαλε φωτιά.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Πηγή: news247.gr 

Όλη η επικαιρότητα