Olympia Forum IV – Λευτέρης Αυγενάκης: «Έρχεται το νέο σύγχρονο πρόγραμμα του ΕΛΓΑ»

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις της αγροτικής οικονομίας συζητήθηκαν εκτενώς, στο πλαίσιο των εργασιών της δεύτερης μέρας του Olympia Forum IV το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», που πραγματοποιείται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Στην συζήτηση αυτή συμμετείχαν ο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και ο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέα Νικολακόπουλο, την οποία και συντόνισε ο δημοσιογράφος του TRT, Σωτήρης Πολύζος.

Olympia Forum IV: «Στο επίκεντρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο άνθρωπος»

Αφιερωμένο στον τομέα της υγείας και στις Επενδύσεις πολιτικής συνοχής στην Περιφέρεια για ένα βιώσιμο σύστημα υγείας ήταν το πάνελ όπου συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Ιωάννης Καρβέλης, Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Σπύρος Πολίτης, με συντονίστρια την Αλεξία Σβώλου, συντάκτρια Υγείας στη Lifo, στις εργασίες της δεύτερης ημέρας του Olympia Forum IV το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και θα διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Olympia Forum IV – Έλενα Κουντουρά: «Ολοκληρωμένο σχέδιο για ανάπτυξη του τουρισμού για όλες τις περιφέρειες»

Ο ρόλος των πόλεων και των περιφερειών της ΕΕ για τις γεωπολιτικές προκλήσεις της χώρας ήταν το θέμα που ανέλυσαν κατά την διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Olympia Forum IV.

Olympia Forum IV: «Η Αρχαία Ολυμπία να γίνει το «όχημα» ανασυγκρότησης όλης της Ηλείας»

Το δεύτερο μέρος της συζήτησης για την ανασυγκρότηση της Ηλείας, με επίκεντρο την Αρχαία Ολυμπία, και με βάση τη μελέτη που έχει εκπονήσει η διαΝΕΟσις, διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα, στο πλαίσιο του Olympia Forum IV, του μεγαλύτερου συνεδρίου για την περιφερειακή ανάπτυξη, που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Olympia Forum IV – Οι προκλήσεις και τα οφέλη του βιώσιμου τουρισμού

Η επανεξέταση του ρόλου του τουρισμού στην περιφερειακή ευημερία με την εφαρμογή οικολογικά βιώσιμων και κοινωνικών πολιτικών, χωρίς αποκλεισμούς αναλύθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας του Olympia Forum IV το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και θα διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφ. «Πατρίς», Γιάννης Τσουκαλάς.

Olympia Forum IV – Παναγιώτης Παπανικόλας: «Πάτρα – Πύργος όπως… Αθήνα – Πάτρα»

Η Βελτίωση της συνδεσιμότητας για κοινή ευημερία και η συμβολή των υποδομών στην περιφερειακή ανάπτυξη ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτη Παπανικόλα και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΣΤΑΣΥ Αθανάσιο Κοτταρά κατά την διάρκεια των εργασιών της πρώτης ημέρας του Olympia Forum IV το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και θα διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Olympia Forum IV – Θεόδωρος Σκυλακάκης: «Στοίχημα για εμάς το πρώτο πλωτό αιολικό πάρκο να είναι έτοιμο το 2030»

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ήταν ο ομιλητής της μείζονος σημασίας θεματικής ενότητας του Olympia Forum IV – το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»-, σχετικά με τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα.

Olympia Forum IV – Δημήτρης Αβραμόπουλος: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει πορεία όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά»

Στις εργασίες της πρώτης ημέρας του Olympia Forum IV το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», και διεξάγεται από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, ο πρώην Επίτροπος και νυν βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην συζήτηση με την διπλωματική συντάκτρια του του STAR, Κατερίνα Τσαμούρη τόνισε πως « το Olympia Forum» έχει ένα Λαμπρό μέλλον και θα διακριθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Olympia Forum IV: «Κυψέλη» ιδεών, διαλόγου και ανταλλαγής καλών πρακτικών

Το Olympia Forum  ΙV το μεγαλύτερο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», ξεκίνησε τις εργασίες του σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Με Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και κλιματική κρίση η ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση – «Απόλυτος συντονισμός» Ελλάδας – Κύπρου

Το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και η κλιματική κρίση αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σε λίγες ώρες, στις 00:45 ώρα Ελλάδος.

Olympia Forum IV: Ποιες είναι οι προκλήσεις της Περιφερειακής Ανάπτυξης σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό Επίπεδο

Το Olympia Forum ΙV το μεγαλύτερο συνέδριο για την περιφερειακή ανάπτυξη που διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 24 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Στόχος αυτού του ετήσιου, μοναδικού στο είδος του, συνεδρίου είναι να συνδράμει στην οικονομική, επιχειρηματική, τεχνολογική και πολιτιστική ανάπτυξη των 13 Περιφερειών της χώρας που χρειάζονται περισσότερο από ποτέ μια ουσιαστική ανάπτυξη.

Με το «βλέμμα» στραμμένο στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ – Στις 00:45 η ομιλία Μητσοτάκη, με το Κυπριακό να πρωταγωνιστεί

Το Κυπριακό θα κυριαρχεί στην ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ απόψε στις 00:45 (ώρα Ελλάδος).

Σε απόγνωση αγρότης από το Χειμαδιό – Έχασαν τα ένσημα και τώρα δεν τα… αναγνωρίζουν!

Να αναγνωριστούν και να ενσωματωθούν στην κύρια σύνταξή του, τα ένσημα τα οποία έχει δουλέψει από ΙΚΑ και ΝΑΤ, αναμένει εδώ και τρία χρόνια συνταξιούχος αγρότης από το Χειμαδιό, ο οποίος μέχρι σήμερα λαμβάνει το ποσό της τάξης των 345 ευρώ ως προσωρινή σύνταξη από τον ΟΓΑ.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αναζήτηση κοινής συνισταμένης για την επίλυση διαφορών – Οι επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς

Η αμοιβαία βούληση για ηρεμία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναμένεται να επιβεβαιωθεί σ συνάντηση που θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Στο λιμάνι της Καλαμάτας οι πρώτοι 30 μετανάστες που διασώθηκαν δυτικά της Πύλου

Έφτασαν οι πρώτοι 30 μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας, που διασώθηκαν 40 ν.μ. δυτικά της Πύλου. Σε πρώτη φάση αποβιβάστηκαν 25 μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και μικρά παιδιά και στην συνέχεια, άλλοι 5.

Κακοκαιρία Daniel: Βαθιά τα «τραύματα» από τη θεομηνία στη Θεσσαλία – Στοίχημα το άνοιγμα των σχολείων

Δεκαπέντε μέρες πέρασαν από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Daniel και χιλιάδες κάτοικοι της Θεσσαλίας δεν έχουν πρόσβαση ακόμη στα βασικά αγαθά. Ολόκληρα χωριά σε Τρίκαλα και Καρδίτσα είναι ακόμη πλημμυρισμένα.

Σήμερα στις 18:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Νέα Υόρκη – Ο οδικός χάρτης της ελληνικής πλευράς και το «σκεπτικό» της τουρκικής

Μπαράζ συναντήσεων έχει προγραμματίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, στο περιθώριο της 78ης γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ, στην Νέα Υόρκη. Το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στη σημερινή συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 18:00 όπου μπορεί να είναι η δεύτερη σε μόλις λίγους μήνες, από τον Ιούλιο, όμως συγκεντρώνει όλα τα «φώτα» του πολιτικο-οικονομικού και διπλωματικού ρεπορτάζ.

Πύργος: «Δεν άντεξε» – Ο Θοδωρής Ζαχαρόπουλος υπέκυψε στα τράυματα του ένα μήνα μετά το τροχαίο

Σχεδόν ένας μήνας σκληρής και άνισης μάχης για να κρατηθεί στη ζωή. Τόσο ήταν το διάστημα που κατάφερε να παραμείνει στη ζωή ο Πυργιώτης Θοδωρής Ζαχαρόπουλος, ο οποίος κατά την επιστροφή του από τη δουλειά στο σπίτι μαζί με συναδέλφους, υπέστη σοβαρά τραύματα μετά από εμπλοκή σε τροχαίο.

Στέφανος Κασσελάκης: Τους… «συνέτριψε» και στην Ηλεία!

Σαρωτικός, όπως αποδείχθηκε από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ., ήταν και στην Ηλεία ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού η διαδικασία της περασμένης Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου τον ανέδειξε πρώτο και με σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους, τη στιγμή που χαμόγελα μοίρασε και η αύξηση των νέων μελών.

Τραγανό: Ξύπνησε ο εφιάλτης για ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων – Στο στόχαστρο ληστών για δεύτερη φορά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κώστας Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Τραγανό Ηλείας, πέφτει θύμα ληστών… Προχθές το βράδυ ο πρατηριούχους έζησε τον εφιάλτη στο πρόσωπο ενός κουκουλοφόρου που του επιτέθηκε αρπάζοντας του τις εισπράξεις.

Τραγωδία στη Λιβύη: Παρέμβαση εισαγγελέα – Ζητά έρευνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση ή αμέλεια

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας θα ερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή από αμέλεια

Μέτρα για στήριξη εισοδήματος, φυσικές καταστροφές και πάταξη φοροδιαφυγής – Χορήγηση στεγαστικών από μη τραπεζικά ιδρύματα

Στην εξειδίκευση των νέων οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, προχώρησε σήμερα το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο, δίνοντας λεπτομέρειες για τις επικείμενες παρεμβάσεις για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τις ενισχύσεις στους συνταξιούχους, τις αλλαγές στις αγοραπωλησίες ακινήτων, αλλά και τις κοινωνικές παροχές σε πληττόμενους απο τις θεομηνίες και τις αδύναμες εισοδηματικά κοινωνικές ομάδες. 

Όλη η επικαιρότητα