Ολυμπιακή Φλόγα: Περήφανος ο Ντούσκος – «Ήταν κάτι ξεχωριστό, κουβάλησα όλους τους Έλληνες»

Ιστορική ήταν η Τελετή Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τον Έλληνα «Χρυσό» Ολυμπιονίκη, καθώς έγινε ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα λάβουν χώρα στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024.

Le Belem: Στο Κατάκολο το εντυπωσιακό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Φλόγα στην Γαλλία

Στο Κατάκολο έχει καταπλεύσει το ιστορικό, τρικάταρτο ιστιοφόρο Le Belem με μέλη της Γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Οργανωτικής Επιτροπής για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

Πειραιάς: Αυτός είναι ο άτυχος αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που καταπλακώθηκε από οικοδομικά υλικά

Ένας 31χρονος αστυνομικός είναι το θύμα της τραγωδίας, που σημειώθηκε το πρωί στον Πειραιά, όταν ένα κτήριο στο οποίο γίνονταν εργασίες κατασκευής κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οικοδομικά υλικά να τον καταπλακώσουν.

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκίνησε το ταξίδι της για το Παρίσι (βίντεο)

Το φως του Ολυμπισμού γεννήθηκε σήμερα στα χέρια της Μαίρης Μηνά και ξεκίνησε το ταξίδι για το Παρίσι από τα χέρια του Στέφανου Ντούσκου.

Αφή Ολυμπιακής Φλόγας: Εντυπωσιακά καρέ από την τελετή και τη λαμπαδηδρομία

Ο πλανήτης στρέφει σήμερα το βλέμμα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου, σχεδόν 100 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, άναψε η Ολυμπιακή φλόγα, και ξεκίνησε το τεράστιο ταξίδι της, που θα την οδηγήσει από την Ακρόπολη στο Παρίσι, περνώντας και από τη Γαλλική Πολυνησία.

Πειραιάς: Ένας νεκρός αστυνομικός από την κατάρρευση του κτηρίου στο Πασαλιμάνι

Τραγική τροπή πήρε η κατάρρευση του κτηρίου στο Πασαλιμάνι, καθώς όπως έγινε γνωστό ένας νεαρός άνδρας, αστυνομικός, σκοτώθηκε. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, πέντε άτομα είναι υπό κράτηση για το συμβάν, ενώ τρεις είναι οι τραυματίες.

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη στραμμένα στην Αρχαία Ολυμπία – Σήμερα η Αφή της Ολυμπιακής φλόγας

Ο πλανήτης στρέφει το βλέμμα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου, σχεδόν 100 ημέρες πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, θα ανάψει η Ολυμπιακή φλόγα, πριν από ένα τεράστιο ταξίδι που θα την οδηγήσει από την Ακρόπολη στο Παρίσι, περνώντας και από τη Γαλλική Πολυνησία.

Ν. Φαρμάκης: «Προσωπικά ζητήματα ηθικής δεν μπορούν να τραυματίζουν το έργο μας» – Γιατί έκανε άμεσα αποδεκτή την παραίτηση Δ. Νικολακόπουλου

«Ουδέποτε θα μπορούσα να παραβλέψω ζητήματα ηθικής φύσεως με νομικές προεκτάσεις και κανείς μας δεν θα ήθελε να τραυματισθεί το έργο και η προσφορά της Περιφερειακής Αρχής από σκιές που αφορούν την προσωπική ζωή οποιουδήποτε…»

«Κλειδί» και ζητούμενο οι υποδομές για την Ηλεία του 2030! – Ομοφωνία και προγραμματισμός στη χθεσινή συνάντηση

Τα επόμενα βήματα αλλά κυρίως οι ανάγκες των δήμων που πρέπει να μπουν σε προτεραιότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης εργασίας μεταξύ των δημάρχων της Ηλείας, του υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, γενικών γραμματέων της κυβέρνησης, μελών της διαΝΕΟσις και λοιπών φορέων του νομού.

Κάστρο Ηλείας: Η Χρυσαυγή Κουρή που «περπάτησε» 105 χρόνια έφυγε χθες για το αιώνιο ταξίδι

Η μεγαλύτερη σε ηλικία κάτοικος της κοινότητας Κάστρου Κυλλήνης, έφυγε χθες από την ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μοναδική παρακαταθήκη, ήθους και αξιοπρέπειας και η θύμηση της παρουσίας της θα γεμίζει φως την τοπική κοινωνία.

Δικαίωση για γιατρό του Νοσοκομείου Αμαλιάδας που κατηγορήθηκε άδικα

Μετά από επτά χρόνια ταλαιπωρίας, ο πρώην Ιατρός Χειρουργός Αμαλιάδος, που ήταν κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο (εξαιτίας του επαγγέλματός του), αθωώθηκε παμψηφεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδος.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση…» – Κάλεσμα των σωματείων της Ηλείας στην αυριανή απεργία

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στους συνταξιούχους, στους αγρότες, στους άνεργους, έκαναν χθες οι εκπρόσωποι των σωματείων, ενόψει της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που θα γίνει αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου, με την κυρία απεργιακή κινητοποίηση να γίνεται στις 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Δεκτή έκανε την παραίτηση του Δ. Νικολακόπουλου ο Ν. Φαρμάκης – «Ουδέποτε μπορώ να παραβλέψω ζητήματα ηθικής φύσεως»

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης υπέβαλλε σήμερα στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ηλείας, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Παραίτηση Δημήτρη Νικολακόπουλου από τη θέση Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης

Την παραίτησή του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπέβαλε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Συνεδριάζει το Πολεμικό Συμβούλιο του Ισραήλ — Το νέο σενάριο στο τραπέζι και ο στόχος του Τελ Αβίβ

Την απόφαση να απαντήσει στην ιρανική πυραυλική επίθεση έλαβε το Ισραήλ, με το Πολεμικό Συμβούλιο ωστόσο να εμφανίζεται διχασμένο για τον χρόνο και την κλίμακα των αντιποίνων. Δύο από τα μέλη του φέρονται να διαφώνησαν με την πρότασης μίας άμεσης απάντησης στο χτύπημα της Τεχεράνης.

Νέος δικαστικός χάρτης – Όχι μόνο η Αμαλιάδα αλλά… 7 (επτά) παράλληλα Πρωτοδικεία

Ο νέος δικαστικός χάρτης, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και θα προωθηθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα προς ψήφιση, προβλέπει την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας σε όλη την επικράτεια.

Μέση Ανατολή: Πόσο κοντά είμαστε στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Βάσει της σχολής που λειτουργεί και ως ερευνητικό κέντρο, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική αυτήν την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν περισσότερες από 45 ένοπλες συγκρούσεις. Στην Αφρική γίνονται περισσότερες από 35, στην Ασία 21, στην Ευρώπη είναι 7 και στη Λατινική Αμερική 6.

Μαγευτική η πρόβα της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – Εντυπωσιακές εικόνες

Αύριο, 16 Απριλίου θα ξεκινήσει η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το ταξίδι θα ξεκινήσει με τη γέννηση της φλόγας στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας και την τελετή αφής.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το Α.Τ.

Η 28χρονη φαίνεται να έχει στον πλευρό της τον φίλο της που τη συνόδευε, περνά το αστυνομικό φυλάκιο όπου έξω κάθεται ήσυχος ο σκύλος των αστυνομικών. Λίγο μετά, αφού διαπράχθηκε η γυναικοκτονία, ο φίλος της Κυριακής ο οποίος με το χέρι στην τσέπη και με βήμα αργό, αποχωρεί από το σημείο και κινείται προς το Τμήμα, για να ενημερώσει.

Μέση Ανατολή: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα – Γρίφος οι επόμενες κινήσεις του Ισραήλ, τα πιθανά σενάρια

Στην αντίδραση του Ισραήλ εστιάζεται η προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας, μετά την αναχαίτιση της μεγάλης ιρανικής επίθεσης. Το ενδεχόμενο μιας δυναμικής απάντησης του Τελ Αβίβ απομακρύνεται, τουλάχιστον προς το παρόν, όπως διαφαίνεται μετά τη συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ.

Στην τελική ευθεία για την Αφή! – Το απόγευμα η υπογραφή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Στην τελική ευθεία έχουμε μπει για την αυριανή τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Οι πρόβες μέχρι στιγμές έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία ενώ για σήμερα στις 11.30 π.μ. είναι προγραμματισμένη η τελική πρόβα τζενεράλε.

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Άρης Παναγιωτόπουλος, μίλησε στον Κώστα Κριετσιώτη και στην εκπομπή της ΟΡΤ, «Ανοιχτά Χαρτιά», σε μια συνέντευξη εφ’ όλη της ύλης, στην οποία εστίασε στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα λάβει χώρα αύριο στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και στο συνολικό του όραμα για τον δήμο, τρεις μήνες σχεδόν μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τραγωδία στη διαδρομή της Ολυμπιακής Εκεχειρίας – Νεκρός 63χρονος αθλητής

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του ιστορικού δρόμου στην Αρχαία Ολυμπία, μεταξύ Πλατάνου και Πελοπίου, στο ύψος της κοινότητας Ηράκλειας και αποτέλεσε «μελανό σημείο» μιας κατά τα άλλα πολύ καλής οργάνωσης που αποτελεί θεσμό για την Ηλεία.

Όταν είσαι 50 αρχίζεις τις επισκέψεις στον ουρολόγο – Επιτυχημένη η εκδήλωση της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας στον Πύργο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η εκδήλωση της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τον προστάτη και την ακράτεια ούρων.

Όλη η επικαιρότητα