Ελλάδα Ηλεία Μεσσηνία

Σπείρα Αλγερινών “ξάφριζε” αυτοκίνητα σε τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας, της Ηλείας και της Πιερίας

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, στη Βοϊδοκοιλιά, 38χρονος Αλγερινός, ενώ κατηγορούνται ακόμη τρία άτομα, 2 Αλγερινοί, ηλικίας 48 και 56 ετών, καθώς και 58χρονος ημεδαπός.
Ακούστε το άρθρο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, εννέα περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, σε τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας, όπως το Πολυλίμνιο, η Βοϊδοκοιλιά το Ντιβάρι στη Γιάλοβα αλλά κα στην Αρχαία Ολυμπία Ηλείας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δίου-Ολύμπου Πιερίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη, στη Βοϊδοκοιλιά, 38χρονος Αλγερινός, ενώ κατηγορούνται ακόμη τρία άτομα, 2 Αλγερινοί, ηλικίας 48 και 56 ετών, καθώς και 58χρονος ημεδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, την Κυριακή το μεσημέρι, στην Βοϊδοκοιλιά, ο 38χρονος, μαζί με 48χρονο συνεργό του, διέρρηξαν 2 οχήματα όπου αφαίρεσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές, ταξιδιωτικά έγγραφα και είδη ένδυσης.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου-Νέστορος , εντόπισαν όχημα όπου επέβαιναν οι ανωτέρω. Στη θέα των αστυνομικών, ο 48χρονος εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός, ενώ ο 38χρονος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν τα ανωτέρω αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, προέκυψε ότι, κατά το χρονικό διάστημα από την 25.6.2022 έως και προχθές (3.7.2022), οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε σημεία παραθερισμού πολιτών, ενώ στα σημεία αυτά μετέβαιναν με όχημα το οποίο τους είχε παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό, από τον 58χρονο ημεδαπό.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, είχαν διαπράξει επιπλέον 7 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαίρεσαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -8.000- ευρώ.

Τέλος, κατασχέθηκε όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Όλη η επικαιρότητα