Ηλεία

Σπιάτζα: «Κρυφτό» με τους κάδους

Ένας ιδιόρρυθμος πόλεμος μεταξύ παραθεριστών στην περιοχή της Σπιάτζας (Αγία Παρασκευή κ.α.) και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Πύργου έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα… αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάδοι απορριμμάτων που τοποθετεί η Υπηρεσία σε συγκεκριμένα σημεία μετά από κάποιες ώρες να εξαφανίζονται, σίγουρα όχι… ως δια μαγείας!

Όπως έχουμε ξαναγράψει στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ θέληση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Πύργου ήταν το φετινό καλοκαίρι η αποκομιδή των απορριμμάτων να επιστρέψει στο προ ετών μοντέλο που ήθελε τους κάδους να τοποθετούνται σε διάφορα σημεία κατά μήκος της παραλιακής ζώνης από την Σπιάτζα έως και το Αντλιοστάσιο. Μόνο που ενώ –αρχικά- υπήρχε συμφωνία με τους κατά τόπους εκπροσώπους των συλλόγων των παραθεριστών αυτή δεν είναι αρεστή σε όλους

Προτάσσοντας το ατομικό (!) συμφέρον ιδιοκτήτες σπιτιών που βρίσκονται πάνω στον κεντρικό –και όχι μόνο δρόμο- προβαίνουν σε αδιανόητες ενέργειες και… κρύβουν τους κάδους που έχουν τοποθετηθεί λίγες ώρες νωρίτερα!

«Υπάρχουν μαρτυρίες που μιλάνε για άτομα που έχουν κρύψει κάδους απορριμμάτων μέσα στις αυλές των σπιτιών τους ή έχουν επιλέξει να τους μεταφέρουν σε απόσταση από εκεί που είχαν τοποθετηθεί! Έχουμε βρει αρκετούς κάδους κρυμμένους μέσα σε σημεία με πυκνή βλάστηση. Δε το χωρά η λογική αυτό τη στιγμή που τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων είναι συνεχή. Δε δικαιολογείται να υπάρχει φόβος ότι δεν θα περάσει το απορριμματοφόρο τη στιγμή που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Από την άλλη παραθεριστές κρεμούσαν τις τσάντες με τα απορρίμματα τους πάνω στους φράχτες των σπιτιών τους δίνοντας μας να καταλάβουμε ότι εκεί χρειάζεται να τοποθετηθεί κάδος, όπως και πράξαμε. Την επόμενη ημέρα όμως ο κάδος εξαφανίζεται! Ειλικρινά απορώ με τη συγκεκριμένη λογική που διαθέτουν ορισμένοι, μια μικρή μειοψηφία, μπροστά στο κοινό καλό που για εμάς είναι η έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων και η μη ύπαρξη μικρών ΧΑΔΑ που φαίνεται ότι τους έχει γίνει κακιά συνήθεια. Διότι η πλειοψηφία αντιδρά μπροστά σε αυτές τις λογικές και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα επικρατήσει»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Αυγερινός Ζουμπάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα social media καταγράφεται αντίδραση πολιτών για όσους δεν συμφωνούν με την τοποθέτηση των κάδων καθώς και γι` αυτούς που εξακολουθούν να… πετάνε τα απορρίμματα τους σε σημεία που έχει, πλέον, απαγορευτεί αυτό. Μάλιστα όπως αφήνουν να εννοηθεί υπάρχει φωτογραφικό –και όχι μόνο υλικό- που αρκεί προκειμένου να ασκηθούν διώξεις…

Όλη η επικαιρότητα